Mopan Suceava
Evenimente

Doi tineri din Putna prinși de polițiști și amendați pentru transport de lemn fără avize de însoțire

În după amiaza zilei de ieri 26.11.2019, la ora 15.40, în timp ce executau activități pe linie silvică, polițiștii patrulei de siguranță publică din cadrul SPR 4 Gălănești au oprit pentru control autoutilitara marca VW care circula pe DN 2 H pe raza comunei Putna, din direcția Putna-Vicovu de Sus și care transporta material lemnos respectiv cherestea rășinoase.

Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit faptul autoutilitara este condusă de G.G. de 21 ani domiciliat în comuna Putna, și că acesta nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Din acest motiv transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic din cadrul acestui ocol silvic pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că tânărul transporta cherestea tivită de molid în valoare de  766,80 lei.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna. 

***

Tot ieri, în jurul orei 18:30, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Calea Ștefan cel Mare, pe raza orașului Vicovu de Sus, au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru autoutilitara marca FORD, care se deplasa pe direcţia comuna Putna către oraș Vicovu de Sus.

Conducătorul autoutilitarei a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 23 de ani din comuna Putna,  care transporta material lemnos.

Fiindu-i solicitat să înmâneze documentele privitoare la materialul lemnos pe care-l transportă, bărbatul a declarat verbal că nu posedă documente de transport pentru materialul lemnos.

S-a luat măsura conducerii autoutilitarei la Ocolul Silvic Putna, unde personalul silvic au procedat la inventarierea acestuia, constatându-se cantitatea de 2,34 metri cubi lemn  de foc de fag.

Întreaga cantitate de material lemnos în valoare de 374,4 lei a fost confiscată şi dată în custodie personalului silvic din cadrul  Ocolului Silvic Putna.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *