Tânăr din Putna reținut după ce a încălcat ordinul de protecție după numai două ceasuri, revenind în casa părinților,  amenințându-i și cerându-le bani

Ieri dimineață, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați de către I.C. din comuna Putna, cu privire la faptul că fiul său a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

La data de 10.05.2022, ora 10.00, a fost emis de către lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție rurală Gălănești,  ordin de protecție provizoriu împotriva M.C. fiul lui I.C. și  s-a dispus evacuarea temporară a acestuia din imobilul de domiciliu, păstrarea unei distanțe de 100 metri față de părinții lui I.C. și S.C. și față de imobilul de domiciliu a acestora și evitarea oricărui contact, inclusiv telefonic cu aceștia pentru o perioadă de 5 zile.

Deplasându-se la fața locului, lucrătorii de poliție l-au identificat pe M.C. în curtea imobilului de unde a fost evacuat temporar.

S-a stabilit că în aceeași zi, în jurul orei 12.30, M.C. a revenit la imobilul de domiciliu cu un taxi,  întorcându-se din  Vicovu de Sus, unde declarase că va locui pe perioada de valabilitate a ordinului provizoriu de protecție. Ajuns la locuința părinților a pătruns în casă și a  reproșat părinților faptul că au chemat în cursul dimineții poliția și l-au făcut de rușine. De asemenea le-a solicitat părinților să-i dea o sumă de bani întrucât are datorii.

A folosit cuvinte jignitoare la adresa părinților creându-le acestora o stare de temere și discomfort, nefiind prima dată când acesta săvârșește astfel de fapte în cadrul familiei, anterior mai fiind emis ordin de protecție provizoriu împotriva lui, în cursul anului 2021, pe care ulterior părinții l-au retras.

De asemenea împotriva lui M.C. au mai fost depuse mai multe plângeri penale pentru violențe în familie sau amenințări adresate părinților, plângeri care au fost soluționate sau sunt în curs de soluționare.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu”

S-a luat legătura cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și în cauză s-a dispus reținerea suspectului Cenușă Mihai pentru o perioadă de 24 ore începând cu data de 10.05.2022, urmând ca astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând a se dispune procedural. 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.