Mopan Suceava
Actualitate

Tânăr din Stroiești care s-a luat la harță cu polițiștii rutieri, reținut în vederea arestării. Tatăl său, de la care a pornit scandalul, internat în spital, împușcat în picior

Vasile Crainiciuc, tânărul de 25 de ani din Stroiești care a atacat un echipaj al Poliției Rutiere în seara zilei de 27 aprilie a.c., care era în urmărirea tatălui său care conducea beat, a fost reținut și urmează să fie prezentat astăzi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea a 8 infracțiuni de ultraj.

Ieri, Vasile Crainiciuc a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, unde a fost audiat în calitate de suspect pentru săvârşirea amintitelor infracțiuni. Ulterior, împotriva acestuia s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, începând din 28.04.2019 orele 14:37 şi până la 29.04.2019 orele 14:37, acesta fiind escortat în arestul IPJ  Suceava. Astăzi va fi prezentat instanţei de judecată competente cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Tatăl său, Ştefan Crainiciuc, de 51 de ani este în prezent internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, deoarece prezintă o plagă împuşcată în gamba dreapta, precum şi alte leziuni. Asupra lui se vor dispune măsuri preventive de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava la momentul externării din unitatea medicală.

Sâmbătă seară, în jurul orelor 20.10, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava executa serviciul de supraveghere şi control a traficului rutier pe DN 17. Polițiștii au observat un autovehicul care venea dinspre Suceava spre Stroieşti circulând în mod sinuos, neavând triple în partea din spate și punând în pericol siguranţa traficului rutier.

S-au folosit semnale acustice şi luminoase pentru oprirea în trafic a acestui autovehicul, însă conducătorul auto a refuzat să oprească.  S-a început  urmărirea în trafic a automobilului până comuna  Stroieşti şi ulterior pe o porțiune de 7-8 kilometri, până în satul Zaharești.

La un moment dat mașina a oprit la poarta unei case, iar polițiștii au văzut că șoferul era în stare vădită de ebrietate. S-a încercat imobilizarea acestuia, însă bărbatul a luat în mână o toporişcă pe care o avea în autovehicul ameninţând polițiștii cu acte de violenţă şi cu moartea. În acelaşi timp, din curtea locuinţei a ieşit un tânăr dezbrăcat până la mijloc, tatuat, care a început să înjure şi să ameninţe cu moartea. Polițiștii au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical. Văzând că situaţia escaladează, echipajul de poliţie a solicitat telefonic sprijinul unei grupe de intervenţie  a  SAS Suceava.

Între timp,  conducătorul auto despre care s-a aflat că se numeşte Ştefan Crainiciuc de 51 ani intrase în curtea locuinţei sale, iar la sosirea grupei SAS, deşi i s-a solicit în repetate rânduri să iasă din curte pentru a fi testat cu aparatul etilotest, acesta împreună cu fiul său au început să se manifeste violent, aruncând din curtea locuinţei spre poliţişti cu diferite obiecte. Atunci s-a intervenit în forţă, folosindu-se  mai întâi spray lacrimogen și armamentul din dotare, trăgându-se 4 focuri, după care s-a reuşit imobilizarea acestora.

Cei doi au fost transportaţi la UPU Suceava pentru îngrijiri medicale, ocazie cu care conducătorului auto Ştefan Crainiciuc i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit pe numele lui Ștefan Crainiciuc dosar de cercetare penală pentru  săvârşirea infracţiunii de „conducerea  pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe” iar pe numele fiului său au început cercetările pentru ultraj şi s-a raportat incidentul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea s-a stabilit că autovehiculul nu are I.T.P  din 19.04.2018 şi nu are asigurare RCA valabilă, urmând a fi dispuse măsuri legale în consecință.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *