Tânăr din Vicovu de Jos reținut pentru că, șofând beat și fără permis, s-a izbit cu un Volvo într-o altă mașină. Amicul său a fost reținut de asemenea, pentru mărturie mincinoasă

În dimineața zilei de joi, 15 iulie, pe la ora 4.00 patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a fost sesizată prin intermediul 112 de către B.D. din comuna Vicovu de Jos, cu privire la faptul că vecinul băut fiind la volan, i-a lovit mașina.

B.D. a relatat faptul că în timp ce se afla în casă, a auzit un zgomot puternic afară iar când a ieșit, a observat că autoturismul său marca Audi care se afla parcat în fața casei sale a fost lovit de un autoturism marca Volvo.

Automobilul Volvo a mai distrus și un gard pe o porțiune de 2 metri precum și un stâlp de rețea de telecomunicații, cablurile fiind căzute pe sol.

Tatăl apelantului care a relatat verbal faptul că la volanul autoturismului marca Volvo se afla Spânu Ciprian din localitate, iar în stânga șoferului, Burlă Vasile, tot din Vicovu de Jos.

La fața locului a fost identificat și Spânu Ciprian care, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru prelevarea de mostre biologice.

 Efectuându-se verificări în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat că Spânu Ciprian nu are dreptul de dreptul de a conduce pe drumurile publice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în mișcare a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

În urma probatoriului administrat, deși s-a încercat inducerea în eroare a organelor judiciare prin indicarea unei alte persoane ca fiind conducătorul autoturismului marca  Volvo implicat în evenimentul rutier, din cercetări s-a reușit stabilirea modului de producere a evenimentului și participația penală în cauză.

Astfel, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul Spânu Ciprian, sub aspectul comiterii infracțiunilor de  conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Întrucât acesta nu se afla la prima faptă de acest gen, manifestând perseverență în comiterea de infracțiuni la regimul rutier, în ultimul an fiind cercetat și trimis în judecată pentru două astfel de fapte, prin ordonanța organului de cercetare penală din data de 15.07.2021, s-a dispus reținerea sa pentru o perioadă de 24 de ore.

 De asemenea, lucrătorii de poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă, deoarece martorul Burlă Vasile, cu intenția de ajuta autorul faptei, a făcut afirmații mincinoase cu privire la aspectele esențiale ale cauzei și nu a spus tot ce știa, fapt care a îngreunat și a tergiversat stabilirea adevărului și a împrejurărilor exacte de comitere a infracțiunilor cercetate.

S-a dispus astfel continuarea urmăririi penale față de Burlă Vasile sub aspectul comiterii infracțiunii de mărturie mincinoasă, iar prin ordonanța organului de cercetare penală din data de 15.07.2021, s-a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore.

S-au constituit două escorte, ambii suspecți fiind introduși în arestul I.P.J. Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.