Tânără de 20 de ani la volan, plecată în fugă după ce a comis un accident, lovind o fetiță de 11 ani. Identificare pe bază de indicii – oglinda spartă, de către polițiștii din Gura Humorului

La 25.11.2019, în jurul orei 08.34, polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DJ 177C, pe raza localităţii Mironu, comuna Valea Moldovei, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei copile de 11 ani iar autorul accidentului rutier a plecat de la faţa locului.

La faţa locului, polițiștii au identificat  doar carcasa oglinzii retrovizoare dreapta, care prezenta sigla firmei producătoare, de o anumită culoare (verde, n.r.) indiciu care i-a mobilizat pe polițiști în  efectuarea de verificări imediate pe raza localităţilor Mironu şi Valea Moldovei, în vederea identificării autoturismului.

S-au efectuat verificări şi la două locaţii, respectiv la firma Fraţii IvanovicI S.R.L. precum şi la Şcoala Gimnazială din localitatea Mironu, comuna Valea Moldovei, unde sunt amplasate sisteme de supraveghere video, fără niciun rezultat..

Cu toate acestea, spun polițiștii implicați în rezolvarea cazului,  în urma investigaţiilor informativ-operative, în faţa Şcolii Gimnaziale Valea Moldovei, a fost identificat autoturismul marca Renault Laguna, care prezenta semnele implicării în accidentul rutier, respectiv oglinda retrovizoare dreapta era dată spre interior, iar carcasa acesteia din material plastic, de culoare verde, lipsă.

A fost identificat şi conducătorul auto, în persoana unei tinere de 20 ani, din comuna Capu Câmpului, care a recunoscut implicarea sa în accidentul rutier, care a declarat că nu a oprit la faţa locului, întrucât s-a asigurat că minora nu a suferit leziuni.

În dimineața zilei de  25.11.2019, în jurul orei 07.50, Elena M. de 20 ani, din comuna Capu Câmpului, în timp ce conducea autoturismul marca Renault Laguna, pe D.J. 177C, la km 11+300 m,  datorită nepăstrării unei distanţe laterale suficiente în momentul trecerii pe lângă un pieton, pe fondul conducerii imprudente, a acroşat cu oglinda retrovizoare dreapta o fetiță de 11 ani, din comuna Valea Moldovei, care se deplasa neregulamentar pe marginea din dreapta a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de mers.

După producerea accidentului minora s-a deplasat la domiciliu, de unde a fost transportată la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul: „traumatism cot stâng”, victima nerămânând internată.

A rezultat că vinovat de producerea evenimentului rutier se face, în primul rând, conducătorul auto Elena M., care a condus imprudent, pe fondul nepăstrării unei distanţe laterale suficiente în momentul trecerii pe lângă un pieton, cât şi pietonului, care se deplasa neregulamentar pe marginea părţii carosabile.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *