Tânără de 22 de ani, beată la volan, s-a răsturnat cu mașina în decor la ieșirea din Putna. Conform declarației, mergea la Marginea pentru inspecția tehnică a automobilului (foto: Monitorul de Suceava)

Ieri după amiază, pe la ora  17.15, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, la ieșirea din comuna Putna, înainte de trecerea la nivel cu cale ferată, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, o localnică de 22 ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe acostament, a lovit indicatorul rutier care semnaliza trecerea la nivel cu cale ferată și s-a răsturnat după calea ferată, în afara carosabilului.

 În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto, care a fost transportată, cu ambulanța, la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.     

Femeia de 22 de ani s-a deplasat din localitatea Putna către localitatea Marginea pentru a efectua inspecția tehnică periodică a autoturismului, având completată în acest sens declarația pe propria răspundere.

De asemenea, în autoturism se afla ca şi pasager o tânără de 16 ani, din comuna Putna, care neputând prezenta un motiv justificat pentru părăsirea domiciliului a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor OM 3/24.03.2020 cu suma de 1.000 lei. 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

                   

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *