Tânărul jurnalist sucevean Dinu Zară și-a anunțat astăzi înscrierea în USR – Uniunea Salvați România, reacții ale colegilor și aprecieri personale

Oana Șlemco, colega jurnalistului, de acum om politic Dinu Zară, a anunțat că acesta din urmă s-a înscris în Uniunea Salvați România (USR).

Ea opinează pe pagina sa de Facebook:

”Eu cred că a făcut un pas firesc şi, cu sinceritatea care-mi caracterizează relaţia pe care o am cu voi, prietenii mei de pe Facebook, am să vă confesez că, indiferent de pasiunea cu care-ţi faci munca de jurnalist, este frustrant când vezi că nu poţi decât să semnalezi o neregulă. Nu poţi să intervii ca să faci bine, să le faci oamenilor viaţa mai bună şi mai frumoasă. Or, în politică poţi acţiona de pe prima linie. Poţi identifica şi implementa soluţii reale şi eficiente, la care jurnalistul n-are acces.

Sper ca Dinu să fie la fel de implicat şi în politică aşa cum a fost în presă.

Succes, Dinu!”

 

Prieteni vechi, colegi de breaslă, au păreri împărțite. Că o fi bine, că o fi rău ca un jurnalist să intre în politică. Că o să îi cadă galoanele, că o să i se ridice fumul puterii la cap, că va face acolo în politică tocmai ceea ce le-a spus ani în șir politicienilor că ar trebui să facă, că va urmări funcții publice, că va fi dedicat intereselor partidului, că va fi voce pregnantă în partidul unde tocmai a intrat și câte altele.

Cu permisiunea unui prieten comun de pe Facebook, public un extras din comentariul domniei sale:

”Păcat. Era un tip absolut OK până acum, pe care l-am urmărit cu drag. Din păcate am văzut de prea multe ori cum politica mioritică distorsionează până și cele mai drepte conștiinte…Chiar el sublinia de atâtea ori limitele grupărilor politice și părea că îmbrățisează, ca și mine, ideea că oamenii pot face schimbarea, nu partidele. Ei, acum asta e…Are credit până la prima gafă”.

 

Mi-am permis să răspund acestui domn, prieten comun, cu gândurile mele. Bune sau rele, este treaba dumneavoastră să le apreciați:

 

Eu  văd altfel lucrurile: De ce păcat? Dinu Zară a  fost 13 ani în slujba comunității ca ziarist. Are știință despre toate problemele cu care se confruntă societatea suceveană și desigur, societatea românească. Nu vine nici de pe pajiște, nici din vreun creuzet unde partidele vechi fabrică viitori ocupanți de funcții publice.

Eu am încredere că Dinu Zară va putea scoate, nu singur, desigur, USR Suceava din amorțeală. Și să știți  că eu, cel care-l văd și cu care vorbesc aproape zilnic, spun că Dinu Zară este un tip absolut OK. Vor fi multe discuții de acum încolo. Se va aminti că Sandrinio Neagu a făcut mai înainte primii pași în politic, cu acea entitate denumită Uniunea pentru Bucovina care pare să prindă aripi. Așadar, vine Dinu din spate. Nu este așa.

Eu văd pentru Dinu, ca și pentru Sandrinio, o provocare extraordinară asumată și în foarte bună măsură, construită chiar de ei. Vorbim de o potențială carieră politică. Dacă aceste cariere politice vor duce la un plus de bine pentru întreaga comunitate din Suceava și, în perspectivă, pentru România și nu se vor înfunda în mlaștinile oportunismului, parvenitismului, căpătuielii, demagogiei, fuduliei  etc., mă voi simți mândru că sunt prieten cu astfel de oameni, mai tineri, mai dibace, mai cinstiți. Cu drag, să le acordăm credit  în alb!. Au pornit pe un drum de pe care nu se vor mai putea întoarce, din punctul de vedere al jurnaliștilor și al vechilor spartani decât în două feluri: cu scut sau pe scut.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *