Târgul de Crăciun deschis oficial astăzi, în regim de pandemie, de primarul Ion Lungu și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur

Astăzi, 26 noiembrie, la ora 12.00, Târgul de Crăciun amenajat pe esplanada din fața Casei de Cultură a fost deschis oficial, în prezența președintelui Consiliului județean Suceava Gheorghe Flutur și a primarului municipiului reședință de județ, Ion Lungu.

Organizat în condiții speciale, cu  respectarea  restricțiilor impuse dintre care cea mai importantă o constituie intrarea în incinta îngrădită de Poliția Locală doar pe baza certificatului Verde, Târgul de Crăciun din   acest an nu are dimensiunea știută dinainte de pandemie. Cu toate acestea, mesajele celor doi reprezentanți ai administrației județene și municipale au fost optimiste, sperându-se că în perioada următoare, dacă trendul descendent al cazurilor de infectare covid va fi tot în drescreștere, să se ia măsuri de relaxare la nivel național, care să permită mai multă larghețe pentru cei care doresc să viziteze Târgul care rămâne deschis până pe 15 ianuarie 2022. Gheorghe Fluturși Ion lungu au vizitat câsuțe ale comercianților și meșterilor populari, apreciindu-le produsele.

”Ne-am propus în acest an să organizăm Târgul de Crăciun, chiar și în aceste condiții speciale legate de coronavirus. Deși au fost comentarii multe, trebuie să înțelegem că nu s-a putut face altfel,  nu se poate organiza acest târg decât respectând regulile legate de pandemie:  accesul cu certificatul verde și cu o suprafață de 30% din perimetrul ocupat. În măsura în care lucrurile evoluează spre bine, am văzut că rata de incidență a mai scăzut, numărul deceselor a mai scăzut, sperăm ca la mijlocul lunii decembrie, pe noua stare de alertă să se vină cu niște condiții mai blânde și atunci să nu mai fie necesar să stăm în acest perimetru închis sau să fie permisă accesul în Târgul de Crăciun numai cu certificatul verde. Până atunci astea sunt regulile și trebuie să le respectăm.

Am organizat ca de fiecare dată și cupola luminoasă și bradul de Crăciun. Am încercat să nu intre în acest perimetru securizat în așa fel încât cei care vin la aprinderea luminilor din bradul de Crăciun să poată să aibă acces fără a prezenta certificatul verde, în același timp cu condiția respectării regulilor legate de pandemie, cu respectarea distanței fizice, cu purtatul obligatoriu al măștii. Sigur că este un început mai timid. Noi am început de astăzi să deschidem aceste căsuțe pentru Târgul de Crăciun. El va fi deschis până pe 15 ianuarie 2022. Sperăm ca odată cu aprinderea luminilor în bradul de Crăciun, mâine seară la ora 18.00, târgul să fie mult mai vizitat”, a declarat primarul Ion Lungu.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a subliniat la rândul său că se traversează o perioadă grea, însă dorește ca aceasta să fie depășită.

Doresc să nu se stingă becul cu sărbătorile pe care noi le-am pregătit de multă vreme și au devenit un brand. M-aș bucura ca zilele următoare să îl avem și pe Daniel Cadariu aici care are o misiune grea, cea de ministru al turismului, pentru că eu cred că meșterii  populari de la noi și brandul Produs în Bucovina trebuie un pic ajutați,  să nu lipsească în țară nicăieri. Brandul nostru Bucovina l-am apărat cât am putut și în pandemie. Nu multe evenimete s-au putut face.În anii trecuți, am obișnuit populația județului și țara cu evenimente mari aici la Suceava. Din păcate perioada este asta care este. Dar totuși în limita posibilităților,  respectând strict legea încercăm să organizăm evenimente la foc mic pentru a nu încălca nici legislația, să nu expunem oamenii. Dar ni s-a părut că ar fi urât un centru al Sucevei pustiu să nu existe nimic din ce era acum doi trei ani în urmă în perioada Crăciunului”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *