Mopan Suceava
Actualitate

TÂRGUL DE PAȘTI deschis în centrul Sucevei. Produse meșteșugărești, bunătăți tradiționale, concerte Pascale, concursuri de ciocnit ouă și de bătut toaca

TÂRGUL DE PAȘTI, ediția 2024, eveniment organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, târg de meșteri populari, își așteaptă publicul, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, până pe 2 mai.

Evenimentul are ca scop promovarea şi valorificarea meşteşugului de încondeierea ouălor în Bucovina, precum și a altor meșteșuguri din zonă, dar și coordonarea şcolilor de încondeiere din judeţul Suceava.

Meșterii invitați, veniți din tot județul Suceava, expun și fac demonstrații practice, în cadrul unor ateliere, arta încondierii ouălor și a altor meșteșuguri, fiecare pe specificul meșteșugului pe care îl practică.

Iubitorii de autenticitate, traditional, frumos, unicat pot admira și achiziționa produse meșteșugite de mâinile dibace ale meșterilor populari: ouă încondeiate, ceramic, lemn sculptat, țesături de interior, ștergare, cămăși tradiționale, ceramică, pielărie, bunătîți de la producători locali.

De asemenea, sucevenii și turiștii sunt invitați, în zilele de Paște la Concert Pascal, concursuri de bătut toaca, concursuri de ciocnit ouă.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=943419164235782&set=pcb.943420067569025

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *