”Târgul de Sânziene” 2019: spectacole folclorice, meșteri populari, teatru de păpuși, vizionare de filme, inițiere în jocul popular, între 22 și 24 iunie, pe esplanada Casei de Cultură

În perioada 22-24 iunie, Consiliul Județean Suceava prin centrul Cultural Bucovina și Primăria municipiului Suceava organizează în cadrul programului ”Zilele Sucevei”, ”Târgul de Sânziene”, cu participarea celor cunoscuți meșteri populari din țară. Pe parcursul a trei zile, sucevenii și nu numai sunt invitați pe esplanada centrală a Sucevei, din fața casei de Cultură, unde vor avea loc  spectacole folclorice, teatru de păpuși, proiecții de film dar și expoziții cu vânzare a meșterilor populari.

Dacă ne referim la această ultimă ofertă,  organizatorii au anunțat prezența a 60 de meșteri populari din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Harghita, Vâlcea, Cluj, Iași, care  propun și ateliere de lucru pe meșteșuguri: cioplitură în lemn, olărit, țesut și cusut, încondeiere ouă, confecționare de păpuși tradiționale, împletire coronițe din flori de sânziene.

Spectacolele folclorice vor avea ca protagoniști în ziua de sâmbătă 22 iunie, Ansamblul de obiceiuri ”Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței iar luni, de sărbătoarea ”Sânzienelor” pe esplanadă va fi un spectacol folcloric susținut de Sorin Filip, Călin Brăteanu, Constantin Irimia, Vasile Ungureanu și alte grupuri folclorice din județul Suceava.

Spectacolele de teatru de păpuși vor fi oferite sâmbătă de  Teatrul de Păpuși  de la Centrul Cultural Bucovina: ”Punguța cu doi bani” și duminică de Teatrul pentru Copii și Tineret ”Vasilache” din Botoșani cu piesa ”Soacra cu trei nurori”.

Casian Balabasciuc va citi sâmbătă seară povești ale lui Ion Creangă după care va urma proiecția filmului ”Amintiri din copilărie”.

Luni vor fi organizate, pentru copii și adulți, cursuri de inițiere în jocul popular sub genericul ”Așa a fost jocul în sat”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *