Mopan Suceava
Actualitate

”Târgul de Sânziene. Târg al meșterilor populari”, în perioada 21-24 iunie, pe Esplanada Casei de Cultură din Suceava

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează ”Târgul de Sânziene. Târg al meșterilor populari”, manifestare culturală ce va avea loc în perioada 21 – 24 iunie 2024, pe Esplanada Casei de Cultură din centrul Sucevei.

La manifestare vor fi prezenți peste 30 de meșteri populari din județul Suceava și din țară, reprezentând meșteșuguri populare specifice neamului românesc. Meșterii invitați în cadrul evenimentului vor face demonstraţii de măiestrie pe meșteșuguri.

 

PROGRAM:

VINERI, 21 iunie 2024, zi cu evenimente dedicate copiilor

13:00 – Ateliere de lucru pentru copii și părinți, pe meșteșuguri de țesut și cusut, încondeiere ouă, confecționare păpuși din pănuși și textil, podoabe din mărgele, figurine împâslite, împletituri de coronițe din flori de sânziene;

18:00 – Teatrul de păpuși al Centrului Cultural ”Bucovina” cu piesa PUNGUȚA CU DOI BANI de Ion Creangă.

 

SÂMBĂTĂ, 22 iunie 2024, încă o zi cu evenimente dedicate copiilor

10:00 – Ateliere de lucru pentru copii și părinți, pe meșteșuguri de țesut și cusut, încondeiere ouă, confecționare păpuși din pănuși și textil, podoabe din mărgele, figurine împâslite, împletituri de coronițe din flori de sânziene;

18:00 – Teatrul de păpuși al Centrului Cultural ”Bucovina” cu piesa IVAN TURBINCĂ de Ion Creangă.

 

DUMINICĂ, 23 iunie 2024

12:00 – ”LA TÂRGUL DE SÂNZIENE” – Spectacol folcloric

Invitați: Grupul folcloric ”Muntenii Broștenilor” din Broșteni, solistă Daria Iliescu, coordonator – profesor Paula Bondar.

 

LUNI, 24 iunie 2024

”ZIUA UNIVERSALĂ A IEI” – Prezentare de costume populare din recuzita meșterilor populari și  împletituri de coronițe din flori de sânziene.

Organizatorii invită sucevenii și turiștii să vizite și să ia parte la evenimentele de excepție organizate în cadrul ”Târgului de Sânziene” din acest an.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *