Mopan Suceava
Actualitate

„Tărzănel”, şoferul de 14 ani care a speriat Rădăuţiul, lovind maşina poliţiei şi rănind oameni, a fost băgat în arest

Polițiștii Serviciului Rutier au continuat cercetările privind evenimentul rutier produs la 20.02.2019, ora 17:10 pe raza municipiului Rădăuți, strada 1 Mai, când L.L. de 14 ani, din municipiul Rădăuți, conducând autoturismul Ford Focus a intrat în coliziune cu autoturismul VW Polo, condus de o femeie din municipiul Rădăuți, iar mai apoi cu autospeciala de poliție condusă de un agent de poliţie de 29 ani din Frătăuții Noi.

Astfel, ieri, 3 aprilie, la ora 11:40 prin ordonanţa nr. 677/P/2019 a fost dispusă măsura reţinerii suspectului L.L. de 14 ani, din municipiul Rădăuţi, pe o durată de 24 ore, începând de la data de 03.04.2019, ora 11:40, până la data de 04.04.2019, ora 11:40, pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava și va fi prezentat joi instanței.

Reamintim firul evenimentelor petrecute în luna februarie a acestui an:

Potrivit comunicatului de presă  transmis de poliţie la acea dată, minorul  L.L. de 15 ani din municipiul Rădăuți, conducea autoturismul Ford Focus, pe strada Piața Unirii din municipiul Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre parcarea centrală spre centrul municipiului. În autoturism se mai aflau V.D.A.  de 16 ani din Rădăuți și P.M. A. de 16 ani din orașul Milișăuți.

În momentul în care șoferul L. L. a observat că pe strada Piața Unirii se afla un echipaj de poliție, a intenționat să efectueze manevra de mers înapoi pentru a reintra în parcarea centrală, situație în care a intrat în coliziune cu autoturismul VW Polo, condus de o femeie  din municipiul Rădăuți. În urma coliziunii au rezultat avarii la ambele autoturisme, însă L. M., șoferul de 15 ani  și-a continuat deplasarea spre centrul municipiului.

În aceste condiții un echipaj  de poliție a trecut la urmărirea autoturismului Ford Focus condus de minorul L.L. cu numărul de de înmatriculare SV-83-DNI, pe mai multe străzi de pe raza municipiului, pe o distanță de circa 15 km.

În timp ce autoturismul Ford Focus se deplasa pe strada  1 Mai, având direcția de deplasare spre centrul municipiului, pe un sector de drum în curbă la dreapta, șoferul minor a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu autospeciala condusă de un agent de poliție ce se deplasa regulamentar din sens opus, după care autoturismul Ford a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei electrice.

În aceste condiții au rezultat avarii la autospeciala de poliție și vătămarea ușoară a agentului  „contuzie omoplat stâng”.

După producerea accidentului L.L. a coborât din autoturism și a fugit în curtea unui imobil din apropierea locului producerii accidentului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *