Mopan Suceava
Actualitate

Tată reținut și introdus în arest după ce i-a făcut ”cadou” fiului o bătaie strașnică chiar de Ziua Copilului

Chiar și în ziua de 01 Iunie, când la nivel mondial se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului, polițiștii sucevei  au fost nevoiți să dispună măsuri ferme și să rețină un bărbat care și-a agresat propriul fiu.

Astfel pe data de 01.06.2019, ora 15.12, polițiștii din cadrul Secţiei  8 Poliţie Rurală Adâncata au fost sesizaţi cu privire la faptul că la UPU Suceava s-a prezentat un minor de 15 ani, din comuna Adâncata, însoţit de către fratele său, prezentând mai multe leziuni traumatice cauzate prin lovire .

În seara zilei de 31.05.2019, în jurul orei 22.30, minorul, în urma unor discuţii contradictorii avute cu tatăl său, de 47 de ani, generate de absenteismul şcolar, a avut un conflict verbal cu acesta. Ulterior, tatăl l-a lovit pe fiul său, cauzându-i mai multe leziuni.

 Ulterior agresiunii, bărbatul de 47 de ani i-a luat fiului său telefonul mobil, împiedicându-l astfel să sesizeze 112 sau alţi membri ai familiei. De asemenea, i-a interzis părăsirea domiciliului în care s-a petrecut evenimentul.

Ulterior s-a dispus extinderea urmării penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de ameninţare.

 Față de bărbatul de 47 de ani s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea infracțiunilor de „violenţă în familie” şi „ameninţare”. Aseară, pe la 23.30 față de părintele agresiv s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile.          

”Prevenirea victimizării minorilor este o componentă importantă a Programului de prevenire a delincvenței juvenile inițiat de IPJ Suceava în anul 2019. Asigurarea unui climat optim de dezvoltare a copilului este o obligație a fiecărei familii. Polițiștii avertizează că ori de câte ori vor constata că un minor este expus unor riscuri majore privind dezvoltarea fizică și psihică, vor dispune împreună cu celelalte autorități cu atribuții în domeniu, măsuri din cele mai ferme” se artă într-un comunicat al IPJ Suceava.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *