Taximetrist sucevean reținut pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă, amenințare și contrabandă

La data de 05.01.2022, în jurul orei 15.30, la sediul  IPJ  Suceava s-au  prezentat  doi tineri de 19 ani  și de 16  ani, ambii  din municipiul Suceava, care au  sesizat  faptul că, în seara de 04.01.2022, în jurul orei 19.50, în timp ce se aflau pe strada Păcii, din localitate, șoferul  unui  taxi ar fi oprit în dreptul acestora și fără  niciun motiv le-ar fi arătat pe geam un pistol, pe care-l ținea în mână, cu intenția vădită de a-i  speria.

Polițiștii s-au autosesizat și s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „uz de armă fără drept” și „amenințare”, fiind demarate verificări pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului și pentru probarea activității infracționale.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Suceava, au fost  obținute date și informații din care a rezultat că autorul infracțiunilor sesizate este bărbat din municipiul Suceava, stabilindu-se identitatea acestuia.

În baza probatoriului administrat, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava, a emis două mandate de percheziție domiciliară, la imobilele aparținând bărbatului bănuit.

La data de 23.01.2022, au fost puse în aplicare mandatele de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate în vederea cercetărilor două arme neletale tip pistol și o armă tip vânătoare, care urmează să fie expertizate.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul nu figurează ca deținător legal de arme letale sau neletale.

În urma probatoriului administrat a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore față de suspect.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *