Warning: getimagesize(/home9/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/02/taxi-politie1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home9/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1141

Taxiul avariat din parcarea poliției municipale, mopedul care vrea să urce dar nu poate din cauza PET-urilor

Dacă tot ne întrebăm cui slujește administrația publică locală, serviciile publice și toate celelalte entități care ne sprijină pe noi, cei care plătim contribuții la bugetul statului, oferim un scurt răspuns: Întreg sistemul  public, de stat, regional, municipal, și-a canalizat  de multe ori atenția către parcarea publică de lângă Poliția municipiului Suceava, pe strada Universității.

Au fost acum peste un deceniu cereri din partea IPJ Suceava de a se oferi locuri de parcare mai multe pentru poliția municipală.

Kaufland-ul din spate, cu teren privat cumpărat cu bani mulți, nu a cedat niciun centimetru pentru Poliție. S-a găsit totuși o soluție de compromis, ca alături de clădirea poliției municipale, de-a lungul străzii Universității, Primăria Suceava să amenajeze un spațiu de parcare.  Chiar în fața parcării magazinului Kaufland și în folosul Poliției municipiului Suceava.

Acest spațiu de parcare, cu statut public, nu a fost folosit mai niciodată de sucevenii veniți cu treabă la poliția municipală, de cele mai multe ori nici măcar de angajații poliției, fiind preferat ca loc de depozitare a mașinilor care au fost implicate în accidente de circulație pe raza municipiului reședință de județ și care constituie probe în dosarele penale rezultate din aceste dramatice evenimente rutiere.

Atenția trecătorilor, în aceste zile, a fost direcționată către un automobil care a funcționat cândva ca taxi în municipiul Suceava. Boțit în toate părțile, cu certitudine nu va mai putea fi folosit niciodată pentru un astfel de serviciu.

Dar acum, așezat de polițiști în parcarea publică, pare să își îndeplinească destinul, înainte de a merge la topit: și-a deschis portiera iar un moped avariat este cât pe ce să intre și să ocupe unul dintre scaune.

Dar nu va avea loc fiindcă înăuntrul Loganului sucombat și-au găsit între timp sălaș entități superioare, homless sau nu, care au umplut banchetele cu sticle  și PET-uri golite de conținut.

Nu este o glumă, precum vedeți în fotografii.  Dacă oamenii fără adăpost și-au găsit sălaș în mașina abandonată în parcarea poliției nu este foarte grav, pentru că iarna este grea. Dacă au venit cu mopedul este lipsit de relevanță, pentru că și cei fără casă au tendința de a supraviețui. Dar prezența grămezii de deșeuri din ”fracția uscată”, cum am fost învățați să rostim, de pe banchetele din interiorul mașinii și din portbagajul acesteia, de asemenea deschis larg, ar merita o explicație.   

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *