TAXIURILE LUI LUCIAN HARȘOVSCHI

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a fost inițiatorul, acum mai mulți ani, a unei hotărâri de Consiliu local, prin care s-a încercat să se țină în frâu activitatea taximetriștilor din orașul reședință de județ. Acel act normativ, votat de majoritatea consilierilor municipali stabilea că orice cursă efectuată de un șofer de taxi care nu este înregistrată pe aparatul de taximetrie este gratuită. Se prevedea și obligația taximetriștilor să afișeze într-un loc vizibil această hotărâre de Consiliu local.

S-au distribuit și formulare A5, (jumătate de pagină, n.r.) care conțineau aceste prevederi. După atâția ani, doar pe parbrizul șoferilor de taxi mai bătrâni au rămas lipite, pe interior, avertismentele viceprimarului Lucian Harșovschi. Cei mai tineri au ales să îl dosească tot mai jos, până când au ajuns chiar sub picioarele clienților derutați.

Faptul că taximetriștii suceveni, într-o bună majoritate, nu fiscalizează cursele, nu este demult o noutate. Deși sunt foarte vocali atunci când deschid neinvitați conversații despre contribuțiile la bugetul statului, mulți dintre ei nu catadicsesc să dea drumul la aparatul care le conferă calitatea de contribuabil. Unii, mizând pe necunoașterea străzilor de către clienți și a sensurilor unice pentru care luptă același viceprimar Lucian Harșovschi, îi poartă pe sărmanii oameni veniți cu treabă la Suceava, prin tot orașul.

Dar nici despre acești șmecheri nu este vorba aici. Sumedenie de suceveni care își fac cumpărăturile la Piața Mare știu că au peste drum o stație de Taxi, bizuindu-se că pot apela oricând la o mașină, dacă au bagaje mai grele. Doar că aceștia nu sunt de găsit, mai niciodată. Mașinile sunt parcate bine-mersi, galbene la culoare dar șoferii, ia-i de unde nu-s!. Ne-am permis să fotografiem, într-o singură zi, într-o singură după amiază, în mai puțin de două minute, un șirag de 5 mașini fără șofer, plantate în stația de taxi de la Piața Mare, Doritori să ia un taxi erau dar șoferii mașinilor galbene erau plecați cine știe unde.
Nu cred că recomandarea pentru firmele de taxi care au un dispecerat, de a-i urechea pe taximetriștii indolenți, va rămâne fără efect. Oricum, aceștia vor trebui să se hotărască: ori fac taximetrie, ori fac cumpărături ori au alte preocupări în localurile cu păcănele din zona Pieței Mari. Pentru sucevenii de rând parcarea de alături este cu plată iar taximetriștii fără poftă de muncă își pot parca mașinile în acel perimetru, plătind taxa cuvenită, lăsând spațiul disponibil pentru colegii lor mai harnici. Dacă nu, îi invităm în anticamera viceprimarului Lucian Harșovschi, pentru explicații.

Please follow and like us:

One thought on “TAXIURILE LUI LUCIAN HARȘOVSCHI

 • 14 august 2018 la 5:39
  Permalink

  Just si necesar din nou. Cred ca este vorba de angajatii care n-au nicio durere ai unor patroni care nu-si inspecteaza destul de serios salariatii.
  Si ar mai trebui vorbit despre comportamentul lor in general grosier, murdar dar si murdari pur si simplu, atat in trafic cat si in parcare, cand stau intre ei de vorba cu portiera deschisa, guralivi, vrei-nu vrei, culura de manivela. Intra aici si soferii de maxi-taxi, cei de la DMV conduc de ani de zile in topul obrazniciei si neaparat, la concuren'[ stransa, soferii de pe autobuzele de transport in comun. Cateodata ai ocazia sa te miri ca nimeni nu-i vede de parca s-ar teme angajatorii lor, autoriatea locala si Politia sa s-i atinga. De ce oare?
  Iar o intrebare speciala trebuie adresata Politiei Rutiere: cand are de gand sa intervina pentru respectarea legislatiei in ce priveste avertizarea cu privire la zonele de drum cu probleme? Este vorba de portiuni decapate si insuficient semnalizate, conform legii adica, capace de canal cu probleme etc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *