Teatru de bătălie pe timp de noapte, pentru bețivi, în fața magazinului Albina, din orașul Suceava

Faptul că relativ generoasa esplanadă de la intersecția Străzii Zorilor cu Strada Scurtă din cartierul sucevean George Enescu, din fața magazinului Albina, oferă cadrul perfect pentru nesimțiții cartierului care își vocalizează frustrările de la căderea întunericului și până dimineața, reluând spectacolele dezgustătoare imediat ce se trezesc, constituie o stare de lucruri notorie.

Polițiștii vin rar prin zonă, deși răgetele spectacolelor nocturne ale indivizilor care au pus stăpânire pe mica piațetă, folosită cu tot mai mare timorare de părinți cu copii cu trotinete, biciclete ori în cărucioare, se aud până la ultimul etaj al clădirii Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, zi de zi, seară de seară, noapte de noapte.

Apeluri la 112 au fost destule, de ceva ani încoace, pentru a-i calma pe bețivii recalcitranți. Nimic nu s-a schimbat. A dispărut unul, au venit alți doi în locul lor iar cele câteva sute de oameni care locuiesc în blocurile din zonă și cărora le trebuie două – trei ceasuri de odihnă înainte de a purcede să muncească, au intrat de-acum în resemnare.

Pe scurt, bețivii de pe băncile din fața magazinelor de acolo, au devenit stăpânii micii esplanade. Centrele de gravitație par a fi un magazin non-stop și o crâșmă de la demisol. Fiind alimentați zi și noapte cu pet-uri, cutii de bere și cu alcool la discreție, acești oameni care pot fi, la prima încercare de investigație, diagnosticați ca având comportamente ce țin de retardul mintal, sunt vizitați uneori de polițiștii locali. Neavând prea multă dorință de a intra în conflict și fără prea multe mijloace la dispoziție, Poliția locală îi amendează pe gălăgioși și le pune în vedere ca astfel de acte antisociale să nu se mai repete. Amenzile de acest gen precum se știe, nu sunt plătite niciodată, încărcând inutil bugetul municipiului Suceava la capitolul ”încasări”.

S-a ajuns însă, acum o zi, la acte de violență în mica esplanadă din fața magazinului Albina, din cartierul sucevean George Enescu.

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ, în data de 14.07.2019, ora 05.10, Poliţia Municipiului Suceava, a fost sesizată prin 112 de către Cristian A., de 25 ani, din municipiul Suceava, despre faptul că în timp ce se afla în fața magazinului Albina, situat pe strada Zorilor, a fost agresat.

În fața magazinului a fost identificat apelantul care a declarat faptul că a avut niște discuții în contradictoriu cu George O. și Andrei I., ambii de 25 de ani, localnici, iar ulterior aceștia l-au lovit. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „lovirea sau alte violențe”.

Ce căutau cei trei tineri de 25 de ani, doi agresori și unul agresat, sâmbătă dimineață  la ora 5.00 pe lângă băncile din față de la Albina este greu de explicat. Singurul lucru cert este că imediat după ce polițiștii au fost sesizați, răgetele populației de neobosiți aborigeni s-au stins iar oamenii din apartamente au putut să asculte cu plăcere țipetele ultrasonice ale proaspăt veniților pescăruși, care au redus la tăcere croncăniturile ciorilor care erau altcândva stăpânele cartierului. Guguștiucii abia mai îngaimă câte ceva din slabul repertoriu iar familiile de mierle ce aveau cuiburi în mestecenii din zonă și-au luat demult lumea în cap. A mai rămas o strigă, o specie de bufniță care, nu numai că nu poate dormi noaptea de răul turmentaților de pe băncile dintre blocuri dar le și face concurență toată noaptea.

 

 

Please follow and like us:

2 comentarii la „Teatru de bătălie pe timp de noapte, pentru bețivi, în fața magazinului Albina, din orașul Suceava

 • 18 iulie 2019 la 17:48
  Permalink

  Acelasi lucru se intampla in intreg orasul acolo unde gasiti un magazin non stop. Persoane fericite de la atata bautura care socializeaza cu voce tare, pe langa blocurile in care locatarii incearca sa se odihneasca pana la ore tarzii din noapte, lasandu se deseori cu scandaluri, batai si distrugeri. Eg. Mihalex obcini si Danygri Obcini. Chipurile avem nevoie de aceste magazine dupa ora 22-23 ??? Un om normal ce mai are de cumparat dupa ora asta ? Ca acel om este probabil deja in pat odihnindu se pt ziua de maine. Pleava si trantorii societatii in frunte cu tineretul isi dau intalnire si sparg o samanta si beau o posarca care numa cafea nu e pe timpul si banii parintilor care se spetesc pt ei prin strainatate. Traiasca non stopurile !

  Răspunde
 • 16 noiembrie 2019 la 16:05
  Permalink

  DAR PIZZERIA PEPENERO?
  CU PROGRAME DE DUPA ORELE 24 CU PETRECERI DUBIOASE INCLUSIV CU FETE SI PRAFURI . NU VA FACETI GRIJI AVEAU SI ANGAJATA CARE CONSUMA .DAR
  EXEMPLUL DE ANUL ACESTA CU CLIENT IESIT DIN LOCATIE PE DATA 18-19 APRILIE DUPA ORELE 2:30-3:00 SA DESPARTA PE ALTI DOI CARE SE BATEAU SI PRIMESTE O LOVITURA INTRAND IN COMA SI UNDE CEI DE LA PEPENERO AU MUSAMALIZAT,INDUS IN EROARE POLITIA CA CLIENTII NU ERAU AI LOR SI CA PERSOANA LOVITA AU GASIT-O ACOLO CU CAPUL SPART.RESPECTIVUL CETATEAN SCAPA CU VIATA DAR CU SECHELE SI NICI MACAR NU MAI DEPUNE PLANGERE TOTUL SE ARANJEAZA .CATE FAPTE SAU MAI INTAMPLAT LA PEPENERO SI NIMENI NU SPUNE MAI NIMIC NUMAI PE LA COLTURI .CA DOAR LOCATIA ARATA BINE CE NAIBA.
  FAPTUL CA CEI DIN BLOCUL ALBINA NU SE MAI POT ODIHNI DE CIRCA 4 ANI DE ZILE SI DE CAND S-A DESCHIS TERASA SAU INMULTIT SCANDALURILE LA ALBINA PE CINE INTERESEAZA.
  CA SAU FACUT PLANGERI FARA NR LA POLITIE SI LA PRIMARIE DAR NU A FACUT NIMENI NIMIC.DEOARECE DOMNII PATRONI SPONZORIZEAZA
  SI POZEAZA IN ALBA CA ZAPADA .CA LOCATARII BLOCULUI ALBINA CEI MULTI SI LINISTITI SANT UMILITI DUC O VIATA DE CALVAR SI CA SIGURANTA LOR SI A COPIIILOR ESTE PUSA ZILNIC IN PERICOL . DE CAND AU DESCHIS CEI DOI PATRONI LOCATIA CU VANZARE DE ALCOL SI TERASA .NICI SA NU INCERCATI SA DATI PREA MULTE INFORMATII SAU SA FACETI PLANGERI.
  DOMNII AU RELATII PESTE TOT .CINE DEVINE PREA VOCAL,CURAJOS SI SPUNE LUCRURILOR PE NUME AR PUTEA PATII EXACT CA FAMILIA DE PREOTI DIN BLOCUL ALBINA CARE A TREBUIT SA-SI VANDA APARTAMENTUL DIN CAUZA LOR.
  FAPTE REALE POT FII USOR VERIFICATE .MULTI LOCATARII AI BLOCULUI ALBINA STIU ACEST LUCRU.BA CHIAR UNII LOCATARI CARE AU AVUT TUPEUL SI SI-AU PERMIS LUXUL SA STRANGA SEMNATURII PTR RESTRICTIONAREA PROGRAMULU LA ORELE 21-22 SA NU MAI STEA NIMENI PE TERASA RESPECTIVA SI NICI IN LOCATIE SA NU SE MAI PETREACA DUPA ORA DE INCHIDERE .SA LI SE IMPUNA SA MONTEZE UN COS DE FUM CA LE MIROS PERETII ,HAINELE ,ETC. SANT POLUATI ZILNIC. SA LI SE IMPUNA SA FACA DERATIZARE MAI DES CA INTRA GANDACII PRIN CASE .SA LI SE IMPUNA SA GASEASCA SOLUTII SA FACA CEVA CU MASINILE ALEA PUTINE PE CARE LE DETINE FIRMA + ANGAJATII CIRCA 20 LA NR.
  DECI CEREAU SI DUMNEALOR NISTE CHESTII DE BUN MINIM BUN SIMT .DAR ACESTE CHESTII PAREAU ANORMALE PTR DOMNII PATRONI.
  ACESTI ,,,CHIP SI DALE,, AU RECLAMAT
  LOCATARII CARE AU FOST PLIMBATI PE LA POLITIE SA DEA CU SUBSEMNATUL.
  PAI DA CA DOMNII LOCATARII PTR FAPTUL CA STRANGEAU SEMNATURII LE PUNEAU DUMNEALOR AFACEREA IN PERICOL.
  CINE MAI STIE LUCRURI REALE DE DOMNII PATRONI DE LA PEPENERO SA SCRIE AICI .CINE ARE CURAJ SI STIMA DE SINE . NUMAI ASA SE VINDECA LOCATIA ALBINA IESIND DIN TEAMA SI INTUNERIC .VOI SANTETI MULTI LA ALBINA .CEI CU PROBLEME SI TUPEU MURDAR CARE VOR SA FACA BANI CU ORICE PRET SANT PUTINI. TREBUIE SA FACETI FRONT COMUN SI CERETI INCHIDEREA LOCATIILOR CARE COMERCIALIZEAZA ALCOL. PRIMARIA SUCEAVA TREBUIE SA-SI FACA DATORIA .

  DA SI ALEX ARE DREPTATE NON STOPURILE TREBUIE SA INCHIDA LA ORELE 22 . CETATENII ORASULUI TREBUIE SA SE MAI SI ODIHNEASCA. EXISTA SI LEGI CARE NE APARA SI TREBUIE RESPECTATE ,EXEMPLU OMS 119/2014,ART.5
  SANT DESTULE SUPERMARCHETURI

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *