Teatru de bătălie pe timp de noapte, pentru bețivi, în fața magazinului Albina, din orașul Suceava

Faptul că relativ generoasa esplanadă de la intersecția Străzii Zorilor cu Strada Scurtă din cartierul sucevean George Enescu, din fața magazinului Albina, oferă cadrul perfect pentru nesimțiții cartierului care își vocalizează frustrările de la căderea întunericului și până dimineața, reluând spectacolele dezgustătoare imediat ce se trezesc, constituie o stare de lucruri notorie.

Polițiștii vin rar prin zonă, deși răgetele spectacolelor nocturne ale indivizilor care au pus stăpânire pe mica piațetă, folosită cu tot mai mare timorare de părinți cu copii cu trotinete, biciclete ori în cărucioare, se aud până la ultimul etaj al clădirii Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, zi de zi, seară de seară, noapte de noapte.

Apeluri la 112 au fost destule, de ceva ani încoace, pentru a-i calma pe bețivii recalcitranți. Nimic nu s-a schimbat. A dispărut unul, au venit alți doi în locul lor iar cele câteva sute de oameni care locuiesc în blocurile din zonă și cărora le trebuie două – trei ceasuri de odihnă înainte de a purcede să muncească, au intrat de-acum în resemnare.

Pe scurt, bețivii de pe băncile din fața magazinelor de acolo, au devenit stăpânii micii esplanade. Centrele de gravitație par a fi un magazin non-stop și o crâșmă de la demisol. Fiind alimentați zi și noapte cu pet-uri, cutii de bere și cu alcool la discreție, acești oameni care pot fi, la prima încercare de investigație, diagnosticați ca având comportamente ce țin de retardul mintal, sunt vizitați uneori de polițiștii locali. Neavând prea multă dorință de a intra în conflict și fără prea multe mijloace la dispoziție, Poliția locală îi amendează pe gălăgioși și le pune în vedere ca astfel de acte antisociale să nu se mai repete. Amenzile de acest gen precum se știe, nu sunt plătite niciodată, încărcând inutil bugetul municipiului Suceava la capitolul ”încasări”.

S-a ajuns însă, acum o zi, la acte de violență în mica esplanadă din fața magazinului Albina, din cartierul sucevean George Enescu.

Potrivit unui comunicat transmis de IPJ, în data de 14.07.2019, ora 05.10, Poliţia Municipiului Suceava, a fost sesizată prin 112 de către Cristian A., de 25 ani, din municipiul Suceava, despre faptul că în timp ce se afla în fața magazinului Albina, situat pe strada Zorilor, a fost agresat.

În fața magazinului a fost identificat apelantul care a declarat faptul că a avut niște discuții în contradictoriu cu George O. și Andrei I., ambii de 25 de ani, localnici, iar ulterior aceștia l-au lovit. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „lovirea sau alte violențe”.

Ce căutau cei trei tineri de 25 de ani, doi agresori și unul agresat, sâmbătă dimineață  la ora 5.00 pe lângă băncile din față de la Albina este greu de explicat. Singurul lucru cert este că imediat după ce polițiștii au fost sesizați, răgetele populației de neobosiți aborigeni s-au stins iar oamenii din apartamente au putut să asculte cu plăcere țipetele ultrasonice ale proaspăt veniților pescăruși, care au redus la tăcere croncăniturile ciorilor care erau altcândva stăpânele cartierului. Guguștiucii abia mai îngaimă câte ceva din slabul repertoriu iar familiile de mierle ce aveau cuiburi în mestecenii din zonă și-au luat demult lumea în cap. A mai rămas o strigă, o specie de bufniță care, nu numai că nu poate dormi noaptea de răul turmentaților de pe băncile dintre blocuri dar le și face concurență toată noaptea.

 

 

Please follow and like us:

Un comentariu la „Teatru de bătălie pe timp de noapte, pentru bețivi, în fața magazinului Albina, din orașul Suceava

  • 18 iulie 2019 la 17:48
    Permalink

    Acelasi lucru se intampla in intreg orasul acolo unde gasiti un magazin non stop. Persoane fericite de la atata bautura care socializeaza cu voce tare, pe langa blocurile in care locatarii incearca sa se odihneasca pana la ore tarzii din noapte, lasandu se deseori cu scandaluri, batai si distrugeri. Eg. Mihalex obcini si Danygri Obcini. Chipurile avem nevoie de aceste magazine dupa ora 22-23 ??? Un om normal ce mai are de cumparat dupa ora asta ? Ca acel om este probabil deja in pat odihnindu se pt ziua de maine. Pleava si trantorii societatii in frunte cu tineretul isi dau intalnire si sparg o samanta si beau o posarca care numa cafea nu e pe timpul si banii parintilor care se spetesc pt ei prin strainatate. Traiasca non stopurile !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *