Mopan Suceava
CulturalEvenimente

Teatrul Municipal Matei Vișniec: Octombrie 2023, luna cu trei participări la festivaluri valoroase

Luna octombrie a acestui an este o lună foarte prolifică pentru Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, o lună în care participările la festivaluri naționale și internaționale de teatru ne onorează și ne aduc o mare bucurie.

Astfel, în 13 octombrie teatrul sucevean și-a spus povestea și s-a făcut cunoscut tocmai în Coreea de Sud, la Busan International Performing Arts Market, cu spectacolul „Occident Express” de Matei Vișniec, în regia lui Alain Timár, prima producție în limba franceză montată la Suceava. La acest festival au fost prezente teatre din 33 de țări, România fiind reprezentată doar de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Participarea Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava la acest festival a fost posibilă în urma parteneriatului cu Théâtre des Halles din Avignon condus de Alain Timár. „Occident express” a ajuns în Coreea de Sud după o escală la Festivalul Internațional de la Avignon-Franța unde s-a jucat în luna iulie a acestui an. Busan este a doua metropolă ca mărime a Coreii de Sud după Seul.

Sfârșitul lunii octombrie ne găsește în turnee, cu alte două participări importante:

-în 26 octombrie, ora 18:00, vom trece pragul Festivalului Național de Teatru București, ediția XXXIII, 2023, unde anul acesta am fost selectați să participăm cu spectacolul „LIVADA” de A.P. Cehov, în regia lui Slava Sambriș. Spectacolul se va juca la Teatrul Bulandra, în sala Liviu Ciulei.

Participarea Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava la FNT este deja tradiție, anul trecut fiind prezenți în acest festival cu două spectacole. Interesul spectatorilor pentru acest spectacol este foarte mare, dovadă fiind faptul că biletele puse în vânzare sunt pe cale de epuizare. Biletele sunt puse în vânzare pe platformele de vânzare ale teatrului gazdă, www.blt.ro și www.eventim.ro, precum și la casa de bilete.

În cadrul Festivalului de Teatru FESTIS organizat de Teatrul Național Satiricus I.L.Caragiale, Chișinău, Republica Moldova, Teatrul sucevean va participa cu două spectacole valoroase astfel:

  • în 28 octombrie, ora 18:30 cu spectacolul „Occident Express” de Matei Vișniec, în regia lui Alain Timár,
  • în 29 octombrie, ora 18:30 cu spectacolul „LIVADA” de A.P. Cehov, în regia lui Slava Sambriș.

Vă invităm să rămâneți conectați la site-ul Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava şi la pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/teatrulmateivisniec.ro  pentru a afla mai multe informații despre evenimentele noastre.

Vă așteptăm, cu drag, la teatru!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *