Teatrul Rădăuți, înființare și premieră: ”Povestea regelui supărat pe clovn” de Matei Vișinec

La Casa Municipală de Cultură Rădăuți, va avea loc în zilele de 16 și 17 aprilie 2022, ora 19,00, cu  ”Povestea regelui supărat pe clovn” de Matei Vișinec

. Primarul Bogdan Loghin și regizorul spectacolului, Ovidiu Lazăr, vor fi prezenți mâine la o conferință de presă organizată în Casa de Cultură a orașului, gazdă fiind directorul acestei instituții culturale, Ovidiu Foca.

”Au trecut peste 20 de ani de când în municipiul Rădăuți nu a mai activat o trupă locală de teatru. La inițiativa primarului Bogdan Loghin, sub patronajul Primăriei municipiului Rădăuți s-a reînființat o trupă de tineri  inimoși.

Teatrul Rădăuți, este un teatru care își desfășoară activitatea în Casa de Cultură din Rădăuți, coordonat de o personalitate importantă a mișcării teatrale naționale, domnul regizor Ovidiu Lazăr, și își propune să valorifice opera prezentă și viitoare a marelui scriitor Matei Vișniec, cetățean de onoare și fiu al acestui oraș pe care l-a transformat, prin opera sa, într-o legendă mondială. Teatrul Rădăuți este o entitate culturală care aduce în fața publicului spectacole realizate doar prin resurse locale, structurate pe stagiuni permanente. Proiectul cultural, va crea și alte forme de acte artistice, bazate pe conexiunile dintre Teatru și arte vizuale, muzică, film,

coregrafie și literature, în regia artistică a domnului Ovidiu Lazăr. Toate reprezentațiile vor avea loc în Sala de spectacole a Casei de Cultură din Rădăuți.” Se arată într-un comunicat al Primăriei Rădăuți, în care se prezintă și distribuția spectacolului:

DISTRIBUȚIA

Clovnul bătrân – David Mihalescul

Regele – Pavel Hrițcan

Prințul – Vlad Tudor

–    Denis Mihalescu

Clovnița Lița – Nicoleta Iațec

–    Anastasia Ungureanu

–    Loriana Bujdei

Bucătăreasa – Nicoleta Iațec

Generalii – Nicolas Zmoșu

–    Anastasia Ungureanu

–    Ștefan Homan

Clovni – Daria Aga

–    Loriana Bujdei

–    Sofia Șestaliuc

–    Eliza Diaconescu

–    Alisa Bodnărescu

–    Iulia Nistor

–    Bianca Pătrăucean

O sforăială, o fetiță – Ștefania Ungureanu

Regia tehnică – Ștefania Moisiuc

Sunet și lumini – Ovidiu Foca

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.