Tehnica de luptă autohtonă a câștigat războiul cu granitul chinezesc, în bătălia din fața Palatului administrativ

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis, în treacăt, în conferința de presă de azi că în viitor nu va mai permite parade cu autospeciale ale unităților militare de Ziua Națională, prin fața Palatului Administrativ.

” În fața Palatului administrativ, s-ar putea să ajungem și acolo, să facem ordine, pentru că dacă o să reabilităm ce s-a stricat în față, eu, ca primar, nu voi mai permite să meargă TAB-urile și tancurile. Să facem astfel de defilări pe bulevardul principal”, a spus primarul Ion Lungu.

Afirmațiile sale vin într-un context delicat. Anul trecut, dar și în anii anteriori, parada militară de Ziua Națională – 1 Decembrie, s-a desfășurat pe spațiul pavat cu granit chinezesc, venind dinspre strada Nicolae Bălcescu, prin fața Casei de Cultură, cu ieșire din bulevardul Ștefan cel Mare, pe lângă Muzeu, în bulevardul 1 Mai, lângă magazinul Bucovina. O porțiune din acest traseu, până după casa Schorr,  este zonă strict pietonală de mai multă vreme. Pentru că au mai rămas plăci de granit chinezesc nefolosite, s-a luat decizia ca acestea să fie utilizate pentru placarea arterei și a străduțelor adiacente, până la următoarea intersecție, de lângă Piața Drapelelor – Bucovina Înaripată.

Organizatorii manifestațiilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României, nu au luat în calcul pentru evenimentul festiv, faptul că plăcile mari de granit, așezate pe un strat de nisip consolidat cu o șapă fără armătură, pot să cedeze atunci când tehnica de luptă a bravilor ostași de la unitățile militare invitate la paradă, cu ofițerii prezentând mândri onorul oficialităților de pe scările Palatului administrativ, mușcă din plin în granitul chinezesc și în șapa firavă de dedesubt.

S-a ajuns acum, după dezgheț și oricine este interesat poate să facă o vizită de confirmare la fața locului, că o bună parte dintre acele plăci din granit se leagănă alandala de fiecare dată când vreo mașină ori vreun pieton le calcă. Unele sunt doar ciuntite, altele sparte cu totul. Sunetul generat de acestea, când sunt surprinse în trafic, produce reverberații de drum de țară ori de pod de lemn șubred, înspre ferestrele Palatului administrativ, în spatele cărora funcționarii județeni muncesc.  

Please follow and like us:

Un comentariu la „Tehnica de luptă autohtonă a câștigat războiul cu granitul chinezesc, în bătălia din fața Palatului administrativ

  • 27 februarie 2019 la 13:39
    Permalink

    Să nu cumva să li se tragă beleaua acelor dale nu de la tehnica de luptă care defilează în sfidarea oricăror reguli municipale ,de la pasul de defilare al burtoșilor de la jandarmerie care parcă scot țăruși cu acea partea corpului pe care nu o putem numi din decență… Deci,să nu li se tragă,cumva,de la greutatea ieșită din comun a manifestanților ,recte de la greutatea de cap a unora care își aduc plozii mucoși cu pancarte,deoarece,nu-i așa,legea se face în stradă. Dar și de la volumul cumulat al tuturor acestora,volum care induce în eroare orice numărător cinstit,de le ies numere mari,adecă sute de manifestanți,acolo unde sunt cca 15.
    Dar grei!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *