Teii lui Iraclie Porumbescu de la biserica din Stupca sunt tăiați chiar în zilele în care la Suceava Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” sărbătorește 65 de ani de la înființare

Chiar în zilele în care la Suceava se sărbătoresc 65  de ani de la înființarea Ansamblului Artistic ”Ciprian Porumbesc, la Stupca, satul natal al marelui compozitor s-au tăiat teii de la biserica ce a fost păstorită de părintele compozitorului, Iraclie Porumbescu.

Un mesaj emoționant a venit pe adresa Suceava smartpress, de la oameni din Stupca, pe care îl redăm în cele ce urmează:

”Se taie teii lui Iraclie Porumbescu de la biserică! E o crimă să tai copacii sănătoși, darmite când sunt verzi! Erau fala locului de la mormintele familiei Porumbescu și de la mormântul boierului Dimitrie cavaler de Costin, de pe urma căruia trăiesc toți acum, cel care le-a făcut biserica, școala, satul… Poate îndrăznesc să taie și teiul lui Ciprian Porumbescu, plantat la mormânt, unde se opresc anual mii de turiști. Drumul prin pădure e distrus de TAF-uri, nu știu să-l repare, indicatoare n-au, gunoaiele umplu șanțurile, dar primarul taie copacii și face festivaluri folclorice Pădurea, tot a boierului, au terminat-o…”

Așteptăm reacția primarului comunei Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimițean.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *