Tentativă de incendiere a unei case în comunitatea de romi din Spinărie – Capu Codrului. Piromanul de 27 de ani supărat pe tatăl său, a fost încătușat și băgat în arest

Luni seară, pe la ora 19:00, lucrătorii Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului au fost sesizați telefonic de către o femeie din localitatea Păltinoasa, satul Capu Codrului – cartierul de romi Spinărie, cu privire la faptul că Florin Ionuț S. a făcut scandal și a încercat să îi incendieze locuința. 

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că la 30.11.2020, în jurul orei 18:30, Florin Ionuț S., de 27 ani, domiciliat în comuna Șcheia în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice la locuința părinților săi din comuna Păltinoasa, sat Capu Codrului, str. Spinărie a provocat scandal și l-a amenințat pe tatăl său, Dumitru S., spunând că îl omoară dacă nu părăsește locuința.

Dumitru S., împreună cu ceilalți membri ai familiei au fugit din locuință, refugiindu-se la locuința unor vecini. Florin Ionuț S. s-a deplasat la locuința acestora din urmă unde se afla familia sa, și a încercat să le incendieze locuința folosind în acest scop un pulover din material textil pe care l-a stropit cu benzină și pe care a încercat să-l arunce în holul casei. Din fericire, ușa de la intrarea în imobil era încuiată, în tentativa de incendiere doar puloverul fiind distrus de flăcări.

Față de Florin Ionuț S. s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore începând cu 01.12.2020, ora 01:10 până în  02.12.2020, ora 01:10, fiind introdus în CRAP Suceava.

A fost informat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Humorului cu privire la măsura dispusă, urmând să fie prezentat parchetului pentru dispunerea unei alte măsuri.

În cauză s-a întocmit dosar penat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințarea, violare de domiciliu, și tentativă la infracțiunea de distrugere.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *