Teodora Munteanu, președinte USR Suceava cere autorităților competente să reașeze Suceava pe harta României

Președintele Uniunii Salvați România (USR) Suceava, Teodora Munteanu, a transmis un comunicat de presă prin care organizația politică județeană adresează o serie de întrebări legate de situația reală din zona carantinată – municipiul reședință de județ și localitățile din jur, în condițiile în care ieri, președintele Klaus Iohannis a  anunțat că măsurile de mișcare mai liberă nu se aplică în localitățile aflate în carantină.

Prezentăm comunicatul de presă semnat de președintele USR Suceava, Teodora Munteanu:

”Având în vedere declarația președintelui României, Klaus Iohannis, conform căreia măsurile de mișcare mai liberă nu se aplică în localitățile aflate în carantină începând cu data de 15 mai, când se va ridica starea de urgență și se va institui starea de alertă pe tot cuprinsul țării, dar și îngrijorările îndreptățite ale cetățenilor județului Suceava, în special din cele 9 localități aflate încă de la 1 aprilie în carantină, USR Suceava cere autorităților competente să reașeze Suceava pe harta României.

De asemenea, pentru ca măsurile de limitare a libertății de mișcare a cetățenilor din localitățile aflate încă în carantină, să aibă sens și după data de 15 mai, vă rugăm să ne comunicați:

 • Câte testări s-au efectuat până în prezent referitor la zona carantinată și câte sunt efectuate în total, în județ?
 • Care este situația reală, actualizată și transparentă a raportului dintre îmbolnăviri și vindecări?
 • Care este situația îmbolnăviri/vindecări/decese în zona carantinată față de restul județului?
 • Care este situația privind rata de contagiune în zona carantinată față de rata de contagiune în restul județului?

USR Suceava solicită, de asemenea, testarea serologică a populației din această zonă, în vederea evaluării procentului de seroconversie, acesta fiind un factor determinant în relaxarea măsurilor de siguranță.

Suntem regiunea care a plătit cel mai greu tribut, în pierderi de vieți, în această pandemie. Unul din cinci români răpuși de COVID-19 este sucevean. Suceava merită explicații, Suceava merită transparență!”

Please follow and like us:

Un comentariu la „Teodora Munteanu, președinte USR Suceava cere autorităților competente să reașeze Suceava pe harta României

 • 14 mai 2020 la 10:43
  Permalink

  Stimata doamna, Suceava se afla la locul ei pe harta cu mult timp înaintea apariției României. Ar trebui sa știți atâta lucru chiar și la usr fiind.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *