„TERAPIA VAMPIR” ŞI LA SPITALUL JUDEŢEAN SUCEAVA

Unitatea medicală suceveană s-a dotat cu un nou echipament.
Aparatul care se numeşte Platelet-Rich Plasma a costat 35.000 de euro.  Echipamentul se utilizează în ortopedie pentru a vindeca bolnavii afectați de leziuni ale părților moi sau ale cartilajului articulației, diverse boli degenerative sau traumatisme articulare sau musculare. Pentru că procedura presupune extragerea în eprubetă a unei cantități din sângele pacientului, centrifugarea, separarea şi reintroducerea plasmei în zona vătămată prin injectare, tratamentul este cunoscut şi sub denumirea de „terapia vampirului”.
Răzvan Bandac, medic ortoped, declară că Terapia PRP se poate utilizata atât în cazul sportivilor cât și în cazul persoanelor care nu fac sport de performanță. Tratamentul se face doar la cerere şi costă între 350 şi 400 de euro. Procedura nu este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate. Aparatul există şi la alte spitale din ţară.
Managerul spitalului judeţean, Vasile Râmbu a declarat că primul pacient, un bărbat de peste 30 de ani, a fost tratat deja cu ajutorul aparatului.

Please follow and like us:

One thought on “„TERAPIA VAMPIR” ŞI LA SPITALUL JUDEŢEAN SUCEAVA

  • 13 iunie 2018 la 14:10
    Legătură permanentă

    E corect si pertinent articolul…Dar , ca un ,,detinator „de doua proteze coxo-femurale ,va sfatuiesc sa fiti foarte atenti in ce investiti banii. In cazuri usoare…poate fi o solutie , dar in cazul unui grad crescut al indicelui de osteoporoza ,reprezinta doar o amagire pe bani foarte multi… Nu vreau sa supar pe nimeni,dar ceea ce ,, arde focul nu se poate face la loc lipind resturile „… Acceptati realitatea,adevarul…O interventie de protezare nefacuta la timpul ei va poate aduce mari neplaceri mai tarziu .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *