Terenul viran de lângă Piața Mică, în așteptarea dezvoltatorilor imobiliari. Până atunci, șerpărie

Un sucevean a postat  pe un grup de socializare, câteva poze cu ”pădurea de lângă Piața Mică”. A  fost elegant în formulare, gândindu-se poate că astfel ar putea să producă emulație și, de ce nu, întinderea de necuprins cu privirea din spatele magazinului Kaufland, cu vegetație de nepătruns, să fie transformată într-un parc dendrologic, loc bun de studiu pentru pasionații de botanică, entomologie și alte ramuri ale științelor naturale.

 Sucevenii din cartierul George Enescu și nu numai, pentru că ”piața mică” este recomandată mereu ca fiind locul în care poți găsi produse la cele mai mici prețuri, acceptă grupul de buncăre urât mirositoare deasupra cărora, salvator, flutură în bătaia vântului un banner al unei farmacii, acceptă statul într-un picior la coadă la pâine, fiindcă bietului pieton nu i s-a lăsat decât un lat de palmă pe podețul din pavele, mașinile având prioritate pe Aleea Saturn ( ce nume frumos, cu conotații estivale).

Iar când scapă la larghețe, nu au de ales decât să însoțească pe drumul cel lungă către o zonă respirabilă gardul urât de pe partea stângă, care mărginește terenul vast, unde ierburile, buruienile, tufișurile, arborii tineri ai speciilor rapid crescătoare, se încâlcesc într-un hățiș de nepătruns.

O patrie a buruienilor lăsată abandonată în  mijlocul orașului, din păcate într-una dintre cele mai circulate zone ale acestuia.  

Nu este vina directă a Primăriei pentru ce se întâmplă acolo, fiind vorba despre o proprietate privată.  

Această șerpărie aparține unui cunoscut om de afaceri sucevean, expert în speculații imobiliare. El este cel care a oferit, contra cost, terenul pentru provizoria piață mică. Este cel care a vândut pe un preț bun, terenul pentru Kaufland și pe cele pe care s-au construit blocurile cu laboratoare și cabinete medicale la parter, în bătaia soarelui. Un centru de dializă, o mare sală de fitness dar și o tarabă cu mititei s-au ridicat tot pe proprietatea sa. El este cel care a vândut pe bani mulți Ministerului de Interne  clădirea unde funcționează acum Poliția municipiului Suceava: fostul sediu al defunctei fabrici de tricotaje Zimbru, cumpărată pe bani puțini, cu tot cu terenul aferent, după o lichidare bine orchestrată.

Cum să se pună administrația locală cu acest ”magnat” imobiliar, cu ce tupeu i-ar cere să defrișeze jungla, când tocmai el, generos și pe bani mulți, a oferit spațiul pentru provizoria piață mică?

Ca temă nouă de meditație pentru sucevenii care locuiesc sau sunt în trecere prin această zonă:  Să urmărească ce se va întâmpla cu amenajarea pentru provizoria piață  mică,  atunci când Piața Mică oficială, cu parcare la subsol, va fi redeschisă. Nu mai este mult până atunci, termenul este sfârșitul acestui an.

Va renunța ”magnatul” la afacerea cu primăria?  Va păstra amenajarea de acum ca o piață alternativă? Va defrișa măcar șerpăria din preajma acesteia? Greu de crezut, de vreme ce chiar la poarta de intrare pe care scrie ”proprietate privată”, își așteaptă meritata putrezire un brad de Crăciun, din cine știe ce an. Iar terenul va aștepta până când va apărea investitorul potrivit, care să îl cumpere la un preț bun pentru cine știe ce alte dezvoltări imobiliare.  

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *