Mopan Suceava
Administratie

Termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare a Palatului Administrativ Suceava – august 2025. Gheorghe Flutur a prezentat stadiul lucrările de renovare realizate până în prezent

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat stadiul lucrărilor de reabilitare a Palatului Administrativ, distrus în incendiul din 6 martie 2021, precizând că aproximativ 50% din lucrările de renovare au fost realizate până în prezent.

”Este o lucrare care are mai multe capitole, o investiție făcută de Compania Națională de Investiții de aproape 20 de milioane de euro, care are mai multe capitole, în primul rând consolidarea suprastructurii Palatului Administrativ. E o construcție de circa 1.500 de metri pătrați (peste 6.800 de metri pătrați). E bine să știe opinia publică ce facem aici, la Palatul Administrativ. În primul rând, planșee noi din beton. Erau și planșee din lemn, 650 de metri pătrați de planșee din beton. 9.000 de metri pătrați de pereți cămășuiți cu fier beton într-un anumit fel pentru consolidare. Tencuieli – 7.000 de metri pătrați. Șape: 4.200 de metri pătrați, tavane finisate – 4.200 de metri pătrați. Avem peste 14.000 de metri pătrați de pereți gletuiți și tâmplărie: 550 de ferestre și 258 de uși. Toate acestea vor fi noi. La acoperiș ce se vede în momentul de față începe să se pună țigla ceramică. Aici s-a intervenit la turnul cu ceas și s-a făcut o centură pentru ancorare, pentru consolidare. La fel și frontonul dinspre strada principală. Sunt 1.600 de metri pătrați de șarpantă, majoritatea metalică pentru a susține țigla ceramică. Șarpanta este tratată cu termospumă pentru a rezista la incendii. Avem 2.100 de metri pătrați de învelitori din țiglă ceramică, care vor schimba fața și fațada acestei construcții”, a explicat președintele Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai spus că se fac investiții în toate tipurile de instalații necesare și a adăugat că ”investiția este complexă, undeva la 50% din lucrări sunt făcute. Anul viitor în luna august este termenul final ca acest Palat Administrativ să fie finalizat. Va fi o clădire trainică, pentru termen lung, și care să o pună în siguranță și securitate din toate punctele de vedere”.

Foto: Radio TOP

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *