Mopan Suceava
Actualitate

Terminalul II al Aeroportului ”Ștefan cel Mare” a fost inaugurat astăzi. Prin investiția de 4 milioane de euro se va dubla capacitatea de procesare a pasagerilor

Terminalul II al Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Suceava a fost ianugurat astăzi, în prezența președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a deputaților Ioan Balan și Angelica Flutur, acelor doi vicepreședinți ai CJ, Vasile Tofan și Niculai Barbă. Au asistat la inaugurare administratorul public al județului Irina Vasilciuc, mai mulți consilieri județeni PNL și PSD, primarii din Salcea  – Ezekiel Belțic și din Adâncata – Viorel Cucu, conducerea aeroportului, reprezentanți ai constructorilor.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că prin deschiderea noului terminal, investiție care a costat 4 milioane de euro, s-a dublat practic capacitatea de procesare a pasagerilor la Aeroportul ”Ștefan cel Mare        ”.

”dacă înainte aveam circa 2.000 de curse pe an, numărul acestora s-a dublat, a ajuns la 4.000,  iar capacitatea de procesare este acum de circa 1,5 milioane de pasageri pe an. În 2016, de la Suceava zburau circa 47.000 de pasageri pe an. Anul acesta avem  500.000 la șapte luni. Estimăm să ajungem la 850.000 de pasageri anul acesta, după ce anul trecut am avut 764.000. 18% dintre aceștia sunt pasageri ucraineni. Este un flux mare de avioane la aeroportul de la Suceava și de aceea era nevoie de acest terminal II. Se lucrează deja la studiul de fezabilitate pentru terminalul III”, a spus președintele Gheorghe Flutur.

În cee ace privește condițiile oferite pasagerilor în noul terminal, Gheorghe Flutur a arătat că ”s-a ținut seama de regulile internaționale, cu sisteme de securitate, cu spații speciale și toate dotările, aer condiționat, căldură și grupuri sanitare corespunzătoare”. El a mulțumit echipei de la aeroport, condusă de directorul Ioan Măriuța, vicepreședintelui Consiliului Județean VasileTofan, care a supravegheat realizarea investiției precum și firmei  IMOCAR Rădăuți, care a construit efectiv noul terminal.

Prin deschiderea Terminalului II a  fost rezolvată în totalitate problema plecărilor externe, a mai declarat Gheorghe Flutur, putând fi asigurată o plecare externă de la Terminalul I și o alta de pe noul terminal. A fost rezolvată și problema sosirilor,  fiindcă vor putea fi procesați  circa 200 de pasageri pe oră. De asemenea a fost rezolvată problema bagajelor.

Președintele Consiliului Județean a recunoscut că anterior  au fost lucruri care au mers foarte bine, din cauza faptului că numărul de pasageri a crescut. iar capacitatea aeroportului nu a fost pe măsura ritmului de creștere a acestuia. Va fi rezolvată și problema plecărilor interne printr-o extindere pentru pasageri pentru cursele interne de peste 160 de metri pătrați.

” De acum sunt obligat să încep o ofensivă pentru a găsi noi clienți operatori pentru Suceava. Avem în momentul de față 7 țări cu 11 destinații pe toată perioada anului. Mai avem 4 țări cu 4 destinații pe sezonul de vară. Deci 15 destinații în 11 țări, plus un zbor intern la București” a adăugat Flutur, care a mai arătat că a cerut Ministerului de Interne să aloce încă 20 de posturi de polițiști de frontieră la aeroportul din Suceava pentru că este  un aeroport de graniță, el fiind convins că  ministrul Cătălin Predoiu va găsi soluții.

Pe de altă parte, astăzi în ședința de Consiliu Județean au fost aprobați indicatorii pentru construcția   drumului care să va lega municipiul  Suceava de aeroport pe o altă variantă ,prin cartierul Burdujeni cu o lungime de 6,4 kilometri. El a dat asigurări că va fi realizată și o rută de descărcare de pe viitoarea Autostradă A7 până la aeroport. În cee ace privește locurile de parcare, Gheorghe Flutur a arătat că acesta va fi dublat, în urma închirierii unei suprafețe de 3000 de metri pătrați de la Centrul Economic Bucovina, ajungându-se astfel la un total de 424 de locuri.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *