Mopan Suceava
Cultural

The Best of 2022: retrospectiva a 14 artiști de la Clubul Fotografilor Suceveni, la Galeria Zamca

Clubul Fotografilor Suceveni a revenit și în acest an la Galeria Zamca, ca o tradiție a zilei de 16 martie, cu o expoziție care ilustrează, în retrospectivă, cele mai speciale amintiri din anul trecut, sub titlul sugestiv “The Best of 2022”.

Începând cu ora 18:00, cei 14 fotografi suceveni au prezentat povestea anului 2022 prin prisma propriilor viziuni și lentile, 4 dintre aceștia fiind membri ai Asociației Artiștilor Fotografi din România: Alexandru Handrache, Camelia Iordache, Cătălin Matei, Codrin Anton – totodată președintele Clubului, Cosmin Bolohan, David Netedu, Ingrid Anastasiei, Ionuț Hrincescu, Lăcrămioara Pânzaru, Marian Munteanu, Mihai Fomin, Raul Koka, Remus Dăneasa și Valentin Ciobanu.

Despre operele de artă fotografică ce surprind frânturi din magia celor 4 anotimpuri, ne-a vorbit și criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc, de la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava: “acestea nu constituie niște simple elemente agreabile de decor, ci rostul lor este unul cu mult mai complex și mai bogat, ele reprezentând un adevărat prilej de a retrăi viața, mereu în alte ipostaze. Prin intermediul acestora ne facilităm ieșirea spre universal, ele ajutându-ne să ieșim oarecum din zona noastră de confort și să evoluăm, deși pe moment nu ne dăm seama. Iar cu cât ideea din spatele lucrării este transmisă prin intermediul artei, este mai elevată și provoacă gândirea, cu atât artistul trebuie să depună un efort susținut, pentru a stimula simțurile privitorului, pentru a transforma ideea și a o face concomitent sensibilă, dar și concretă.

Mesaje de încurajare pentru cei 14 artiști au fost transmise și de către fotograful Dimitrie Balint, unul dintre expozanții cu tradiție îndelungată la Galeria Zamca, curatorul Mihai Pânzaru-PIM și președintele Asociației Institutul Bucovina: Petru-Vasile Gafiuc.

“The Best of 2022” reprezintă cea de-a doua expoziție adusă de Clubul Fotografilor Suceveni la această galerie, prima fiind colecția de lucrări “Mozaic”, din primăvara anului 2021.

Expoziția curentă poate fi vizitată la Galeria Zamca, din strada Zamca, numărul 17A (în incinta Asociației Institutul Bucovina), până la data de 31 martie 2023, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00, cu intrare liberă.

Pentru mai multe informații legate de expoziție, persoana de contact din partea galeriei este Ionuț Ruști, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org. De asemenea, vă invităm să vizitaţi pagina noastră de Facebook: Galeria Zamca, unde veți descoperi cele mai recente activități.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *