Actualitate

Ticu Dolenschi, om de presă, cameraman talentat, a părăsit această lume

Comunitatea jurnaliștilor din Suceava a fost luată pe neașteptate, aflând că talentatul cameraman Ticu Dolenschi, om de presă cu multă experiență, a decis să părăsească această lume. Motivele deciziei sale nu ne vor fi cunoscute, poate că familia îndurerată – Ticu Dolinschi a lăsat în urmă o soție și doi copii – știe ce l-a îndemnat să pornească pe acest drum fără întoarcere. A fost găsit mort în podul blocului în care locuia, de un coleg de breaslă.

Se vorbește despre depresie, și numai cu câteva zile în urmă știrea morții nepotrivite a unei tinere jurnaliste din București a fost adusă la cunoștința publicului într-un context asemănător.

Acum un an și jumătate, un alt jurnalist sucevean, Florin Rusu, și-a pus capăt zilelor la 38 de ani, vârstă apropiată de cea a lui Ticu Dolenschi.

Acestea sunt semne că meseria de jurnalist, cu puține excepții,  nu este nici cea mai bănoasă, nici cea mai aducătoare de satisfacții profesionale dintre meseriile posibile. Cei care pătruns în această breaslă și își fac treaba sârguincios, par a fi cu mult mai expuși decât ceilalți practicanți ai profesiilor liberale, chiar și decât salariații bugetari.

Dumnezeu să îl ierte!

Foto: Alin Găleată

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *