Actualitate

Țigănașii din Voitinel au pus stăpânire pe centrul comunei Vicovu de Jos. Șeful de post este în concediu de odihnă

De câteva săptămâni, s-a înființat o gașcă de tineri indivizi de etnie romă din Voitinel, care coboară pe biciclete Dealul Leahului și când ajung la șes, în crucile drumului de la Vicovu de Jos (intersecția cu DN2H), își pun în aplicare planurile. Ca niște mici mafioți (indivizii nu au mai mult de 20 de ani, la o primă ochire) pornesc la intimidare, cucerind încet, încet spațiul public din fața magazinelor grupate în centrul comunei vecine. Înjură, agresează chiar și fizic, se dau stăpâni pe zonă.

Ținta predilectă, bieții vânzători ambulanți de harbuji și alte fructe, veniți din sudul țării, care și-au găsit câteva locuri pe marginea șoselei, cu bunăvoința comunității, pentru a-și vinde marfa pe parcursul verii.

Până să ajungă în centrul comunei Vicovu de Jos, țigăneii au distrus pe  drumul  care coboară dinspre Voitinel către Vicov, stâlpii de protecție de pe margine, din  fața cimitirului.

Nu s-au oprit doar în centrul Vicovului de Jos, ci au luat la rând mai toate spațiile publice de la stradă, până către Vicovu de Sus. Sunt înregistrări video care, dacă vor fi folosite de polițiști, ar putea duce la identificarea echipei de vandali agresivi.

Doar că în Vicovu de Jos, postul de poliție este închis, pentru că Ioan Poleucă, șeful de post, a plecat în concediu. Iar superiorii săi de la Secția de Poliție Rurală din Gălănești nu fac un pas afară din răcoarea biroului dacă nu sunt chemați prin 112.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other