”Țiganiada”, în piață la Rădăuți. Două echipe de romi din Voitinel și Horodnic, vânzători de opintici, s-au încăierat. Opt luptători – șase bărbați și două femei, au ajuns în arest

La data de 12.10.2022,  pe la orele 14.00, Poliția Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că în Piata Agroalimentară din oraș, mai multe persoane provoacă scandal.

Polițiștii au  identificat la fața locului  un grup de persoane de etnie romă care comercializau opintici iar  în imediata apropiere se afla un alt grup  de romi care se afla în trecere prin Piața Agroalimentară. Având de rezolvat conflicte mai vechi, cele două ”tabere” și-au adresat reciproc injurii și alte bălăcăreli iar foarte repede, situația a degenerat, ajungându-se la o bâtaie în toată regula.

Polițiștii au stabilit identitatea persoanelor implicate în conflict. Una dintre tabere era formată din  Beghian Gabriel-Emenuel, Beghian Ruben Samir, Beghian Mihai, Beghian Ileana-Daniela, toți cu domiciliul în com Voitinel, iar cea de-a doua Litră Constantin Ghiocel, Litră Genoveva cu domiciliul în Horodnic de Sus, Litră Gheorghe, Litră Doina Victoria cu domiciliul în comuna Voitinel.

Toți aceștia au fost conduși la sediul Poliției municipiului Rădăuți, unde s-a stabilit că aceștia au fost implicați într-o încăierare, îmbrâncindu-se și lovindu-se  reciproc în incinta pieței agroalimentare Rădăuți, iar prin  violențele comise au tulburat ordinea și liniștea publică.

Prin ordonanța din data de 12.10.2022, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale  față de 8 suspecți, respectiv: Litră Constantin-Ghiocel, Litră Genoveva, Litră Gheorghe,Litră Petrea-Lucian, Litră Constantin-Trandafir, Litră Ancuța, Beghian Ruben-Samir, Beghean Gabriel-Emanuel, pentru săvârșirea infracțiunilor de „încăierare”, „tulburarea liniștii și ordinii publice”, constând în aceea că  la data de 12.10.2022, orele 14:00, aflându-se în incinta Pieței Agroalimentare Rădăuți, loc de interes public, au participat la o încăierare în cadrul căreia au exercitat acte de violență asupra altor persoane, prin aceste manifestări tulburând ordinea și liniștea publică în zonă și  afectând desfășurarea activității normale a comercianților.

După audierea suspecților, față de aceștia a fost dipusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați procurorului de caz în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

Toți cei opt principali actori ai încăierării, două femei și șase bărbați au fost încarcerați în arestul IPJ, pentru 24 de ore.

În cauză, cercetările vor fi continuate în cadrul dosarului penal întocmit de către lucrătorii din cadrul Biroului Investigații Criminale Rădăuți.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *