Țigări ascunse în cutii de prăjituri şi în bancheta autoturismului, descoperite în P.T.F. Siret

În data de 13.06.2019, în jurul orei 19.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, o persoană de sex feminin, I. F.,cu dublă cetăţenie româno-ucraineană în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal,  în bancheta spate a autoturismului şi în cutii de prăjituri, cantitatea de 253 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

În data de 12 iunie  a.c., în jurul orei 19.30, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în țară cetățeanul român  G. A., în vârstă de 34 de ani, la bordul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din  poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bancheta spate a  autoturismului, cantitatea de 398 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

 

În ambele cazuri, ţigările în valoare totală de 979 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *