Țigări ascunse în roata de rezervă descoperite în PTF Siret, colet cu țigări abandonat de cărăuși, descoperit pe frontiera de la Straja

Poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate la frontiera verde și în PTF Siret, cantitatea de 2.174 pachete cu țigări, în valoare de 17.200  lei.

În data de 26 iunie a.c., în jurul orei 22.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, o femeie având dublă cetățenie româno-ucraineană, M.V., în vârstă de 20 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă și în spațiul de depozitare a bagajelor cantitatea de 800 pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană.

 Țigările, în valoare totală de 1.200 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au declanșat, ieri, 27 iunie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 05.10, polițiștii de frontieră au descoperit în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Straja, un colet voluminos în care s-a constatat că erau 1.374 pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 16.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, fiind  anunțate și autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *