Țigări de contrabandă abandonate la Fălticeni, două persoane prinse în flagrant vânzând țigări

În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale  din IPJ Suceava au desfăşurat o acţiune pe linia deţinerii şi comercializării ţigaretelor de provenienţă extracomunitară, sens în care au efectuat mai multe verificări, atât la comercianţii din pieţele şi la diferite puncte de lucru ale unor societăţi comerciale sau a altor entităţi de pe raza județului care aveau ca obiect principal vânzarea produselor alimentare şi nealimentare.

Urmare a acestor verificări, au desfășurat activități specifice care au dus la descoperirea şi prinderea în flagrant a două persoane, un bărbat de 39 de ani și o femeie de 21 de ani, în timp ce comercializau ţigarete de provenienţă extracomunitară, sens în care au fost întocmite patru dosare penal privind săvârşirea infracţiunilor de  „contrabandă”.

Totodată, în alte două situaţii au fost descoperite mai multe pachete cu ţigarete de provenienţă extracomunitară abandonate, cercetările fiind continuate pentru aceeaşi faptă în forma deţinerii.  

Întreaga cantitate de 761 de pachete cu țigări de provenienţă extracomunitară identificată a fost indisponibilizată, urmând ca în cadrul acestei cauze penale să fie calculate sumele cu care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, pentru ca ulterior să fie dispuse măsuri asiguratorii.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul unităţilor de parchet competente, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *