Ţigări în valoare de 125.000 lei, găsite pe frontiera verde sau abandonate de cărăuși, confiscate la Vicovu de Sus și Ulma

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat la frontiera verde, peste 10.500 pachete cu ţigări, în valoare de  aproximativ 125.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 04 iunie a.c., pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au descoperit în apropierea unei locații de pe raza localității Vicovu de Sus, mai multe colete cu țigări.

Imediat s-au luat măsuri de cercetare a zonei respective, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice pentru depistarea persoanelor implicate.

Coletele cu țigări de proveniență ucraineană au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.470 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 87.399 lei.

Întreaga cantitate de  ţigări au fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în  activitatea infracțională.

Tot  ieri,  polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, jud. Suceava, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 08.45, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, trei persoane, care se deplasau către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Imediat au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

 La fața locului, au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de  37.440  lei.     

Şi în acest caz ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor și documentarea întregii activități infracționale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *