Mopan Suceava
Actualitate

ȚIGĂRI ÎN VALOARE DE 58.580 LEI CONFISCATE ÎN WEEK-END, LA GRANIȚA UCRAINEANO-ROMÂNĂ

Polițiștii de frontieră suceveni au transmis că la sfârșitul săptămânii trecute, în trei operațiuni distincte, au fost confiscate peste 5100 de pachete de țigări, în valoare totală de 58.580 lei. Polițiștii de frontieră de la Sectorul PF Izvoarele Sucevei, pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, au descoperit pe data de 10 iunie a.c., în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe raza localității Cârlibaba, șapte colete cu țigări de proveniență ucraineană.
Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, iar la fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.500 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 40.950 lei.
În continuare, poliștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării. În aceeași zi, în jurul orei 10.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, Caterina R., cetățean română, în vârstă de 43 de ani, conducând un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Ucraina.
Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
A fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub scaunul șoferului, cantitatea de 120 pachete de țigări, marca Compliment, de proveniență ucraineană.
Țigările în valoare de 180 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Sâmbătă după amiază, în jurul orei 2.20, lucrătorii din cadrul Sectorului PF Halmeu, judeţul Satu-Mare, au observat în apropierea frontierei de stat, un aparat de zbor de mici dimensiuni care a lăsat pe teritoriul României un pachet.
La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la cercetarea zonei, fiind descoperite două colete ce conțineau țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.488 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări, în valoare de 17.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *