Mopan Suceava
Actualitate

Țigări transportate cu drona peste graniță, din Ucraina în România, la Turț. Ucrainean reținut. Colete cu țigări abandonate la Falcău

Ieri, 6 septembrie a.c., în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență extra comunitară desfășurată în zona de responsabilitate, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au descoperit, abandonate în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Falcău, cantitatea de 2.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a  căror valoare se ridică la suma de 23.400 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Un caz mai spectaculos a fost identificat de poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în cadrul căruia funcționează și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava la  Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare

În data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 5.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au sesizat, în zona comunei Turț, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind observată, în apropierea frontierei de stat, şi o persoană care nu-și justifica prezența în zonă.

Patrula poliției de frontieră a observat cum persoana în cauză a preluat un colet de mici dimensiuni și a încercat să-l transporte spre interiorul țării, moment în care polițiștii de frontieră au intervenit pentru interceptarea acesteia.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea unui cetățean ucrainean, în vârstă de 25 de ani, iar în apropierea acestuia au fost descoperite încă două colete de mici dimensiuni, care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

S-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliției de frontieră.

În urma inventarierii coletelor de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 11.232 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cetățeanul ucrainean a fost reținut pentru 24 de ore, și urmează a se lua măsurile legale ce se impun.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *