Actualitate

Tineri acuzați de tâlhărie din Vicovu de Sus, prinși și duși în arest

Polițiștii din Vicovu de Sus au dat de urma autorilor tâlhăriei comise în data de 10 octombrie a.c., asupra lui E.S.,  un bărbat din localitate căruia i-au furat folosind violența, un telefon mobil. Cei doi autori sunt Ionuț-Valentin M., de 17 ani și Emanuel Pleșca, de 20 ani, amândoi din orașul Vicovu de Sus.

A fost admisă cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți și s-a autorizat efectuarea a trei percheziții domiciliare, respectiv la imobilul situat în orașul Vicovu de Sus, ce aparţine numitei Pîrghie Silvia, unde locuiește efectiv numitul Ionuț-Valentin M., la imobilul situat în orașul Vicovu de Sus, ce aparţine numitului Pleșca Decebal, unde locuiește efectiv Emanuel Pleșca și la imobilul situat în orașul Vicovu de Sus, ce aparține numitului Gheorghe Marcu, acesta fiind cel în posesia căruia se afla telefonul mobil sustras la data de 10.10.2023 în dauna persoanei vătămate E.S..

În ziua de 29.10.2023, s-a procedat la punerea în aplicare a mandatelor de percheziție domiciliare, Emanuel Pleșca fiind identificat la domiciliu.

În urma efectuării percheziției domiciliare au fost identificate articolele de îmbrăcăminte pe care acesta le purta în momentul comiterii infracțiunii.

Ionuț –Valentin M. nu a fost identificat la domiciliu, însă în urma efectuării percheziției domiciliare au fost identificate și ridicate articole de îmbrăcăminte tip sport (pantaloni tip trening și hanorac cu glugă) de culoare neagră, asemănătoare cu cele purtate de sus-numitul în momentul comiterii infracțiunii.

La domiciliul lui Gheorghe M., a fost identificat telefonul  Samsung S8, aparținând lui E.S.

Emanuel Pleșca a fost condus la sediul Poliției Orașului Vicovu de Sus, a fi audiat și s-a dispus reținerea sa pe o perioadă de 24 de ore.

Ulterior s-a reușit identificarea și acelui de-al doilea suspect, Ionuț-Valentin M..

După audierea acestora, s-a dispus reținerea lor pe o perioadă de 24 de ore. Cei doi au fost transportați la Centrul Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani pentru că arestul IPJ Suceava este deja plin.

Astăzi, 30 octombrie, urmează să se judece propunerea de arestare preventivă a celor doi pe care Parchetul a înaintat-o Judecătoriei Rădăuți.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other