Tineri de bani gata din Dumbrăveni, prinși la vânătoare ilegală de iepuri pe timp de noapte cu câini ogari, la Udești. Au fost băgați în arest

La data de 13.03.2023, în jurul orei 01.00 polițiștii din  Ipoteşti au fost sesizaţi telefonic de către un paznic de vânătoare, cu privire la faptul că este posibil ca mai multe persoane, veniți cu o mașină să fi braconat pe raza satului Udești, comuna Udești, Jud. Suceava.

În zona indicată au fost direcționate mai multe echipaje de poliție, fiind inițiate căutări și verificări.  Apelantul, paznic de vânătoare pe fondul cinegetic de pe raza comunei Udești, efectua activități de patrulare în fondul de vânătoare și a observat un autoturism pe raza fondului cinegetic, iar din interiorul autoturismului erau proiectate lumini pe câmp.

Întrucât a suspectat că persoanele din autoturism săvârșeau activități ilegale de braconaj, a sesizat polițiștii.

Pe raza satului Racova, din comuna  Udești, a fost identificat autoturismul abandonat în câmp. Polițiștii au continuat verificăriile iar la  de aproximativ 1,5 km de autoturism, în intravilanul satului cu ajutorul unei camere cu termoviziune, a fost identificată o persoană de sex masculin și un câine de rasă ogar. Bărbatul a reușit să sară un gard și nu a putut fi oprit, dar  câinele de rasă ogar sau metiș al acestuia, a fost prins.

În interiorul autoturismului abandonat, în compartimentul motor, a fost găsit  cadavrul unui iepure, prezentând leziuni în zona capului, posibil prin mușcare.

Inițial a fost  întocmit  dosar  penal față de autori necunoscuți  pentru  comiterea infracțiunilor de ”braconaj” și ”transportul vânatului  sau găsit împușcat ori tranșat  în teren, comercializarea, naturalizarea  și  orice operațiuni  privind vânatul  sau părți ori produse ușor identificabile provenite de la acesta, dobândite fără respectarea condițiilor legii”, faptă  prevăzută în  Legea 407/2006.

Ulterior, au fost identificați și autorii actului de braconaj, stabilindu-se că  doi tineri de 19 și respectiv de 20 ani, ambii domiciliați în comuna Dumbrăveni, băieți de bani gata, sunt autorii faptelor.

A fost  continuată  urmărirea penală față  de cei doi  suspecți, fiind emise manadate de aducere pe numele acestora, în vederea audierii.

Autovehiculul identificat abandonat, aparținând tânărului de 20 de ani a fost  indisponibilizat, iar câinele din rasa ogar, care nu eramicrocipat  (activitatea de verificare fiind efectuată  de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor cu  aparatură  din dotarea acestora), a fost  lăsat  în custodia medicului veterinar pentru efectuarea analizelor medicale,  urmând a fi  depus de unitatea medicală la adăpostul  aparținând Asociației Casa lui Patrocle. De asemenea, leșul iepurelui de câmp a fost depus la DSVSA Suceava în vederea examinării  anatomopatologice.

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au continuat cercetările în vederea probării  întregii  activități  infracționale a celor doi tineri, existând suspiciunea implicării a altor două persoane.

În urma  probatoriului  administrat, organele de cercetare penală  ale poliției  judiciare din cadrul SAESP – IPJ Suceava au  dispus reținerea preventivă pentru 24 de ore față de trei dintre cele 4 persoane implicate.  Cei trei  suspecți  au  fost  introduși  în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă  Judecătoria Suceava în vederea probării  întregii  activități  infracționale ale autorilor.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *