TIR supraîncărcat cu 16 metri cubi de lemn ilegal, transportat de la Mălini la Bacău, prins în trafic de polițiști

Azi dimineață, pe la ora 03.45, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, acționând în vederea valorificării unor informații privind ilegalitatea unor transporturi de material lemnos, au oprit în trafic pentru control, ansamblul rutier format din cap tractor și ocazie cu care s-au constatat următoarele:

Ansamblul rutier, era condus de un bărbat  de 29 ani, din comuna Mălini, fiind încărcat, potrivit  avizului de însoțire cu cherestea molid  în volum de 37,36 m3. Avizul fiind emis cu destinația S.C. Alva Com S.R.L. comuna Traian, județul Bacău.

Întrucât existau indicii temeinice cu privire la disproporția vădită dintre volumul de cherestea specificat în avizul de însoțire și cea existentă încărcată în fapt în mijlocul de transport  s-a solicitat sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul OS Fălticeni. Aceștia au procedat la inventarierea cherestelei din mijlocul de transport identificând un volum total de 53,45 m3, respectiv cu 16.09 m3 în plus față de mențiunea din aviz.

În temeiul art. 19. alin. 2 lit. c) din L171/2010 s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în sumă de 6.000 lei și confiscarea fizică a cantități de 16,09 m3 cherestea rășinoase în valoare de 11.568,71 lei. Volumul de cherestea confiscat s-a predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni, fiind depozitat în comuna Boroaia.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *