Toaletare și tăierea arborilor din municipiul Suceava, doar cu aviz de la APM. Cererile trebuie depuse la asociațiile de proprietari, vor fi centralizate de Primărie, care, după avizul dat de mediu, va acționa

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a transmis astăzi în conferința de presă online că au venit la Primărie în această perioadă foarte multe cereri pentru toaletarea copacilor sau de  tăierea lor, multe dintre acestea, direct la primar

”Regulile sunt foarte stricte. Pentru astfel de lucrări trebuie o aprobare de la Agenția de Protecție a Mediului, nici o creangă nu se poate tăia fără a astfel de aprobare.  Regula stabilită este că cei care solicită efectuarea acestor lucrări  trebuie să se adreseze președinților administrațiilor de proprietari. Prin aceștia, Primăria centralizează cererile care ajung la Direcția Domeniului Public, la Direcția de Mediu din Primărie, ne adresăm Agenției de Protecție a Mediului iar după aprobarea venită de acolo, le punem în practică”, a explicat primarul Ion Lungu.

El a arătat că s-au finalizat lucrări de toaletare – tăieri în cartierele Obcini, Mărășești, se lucrează în acest moment în cartierul George Enescu. Se va ajunge în zona centrală în perioada 16 – 26 februarie unde se va lucra pe străzile Aleea Nucului, Vasile Bumbac, Alexandru cel Bun,  Samuil Isopescu. În perioada 1-10 martie 2021 se vor realiza aceste lucrări în zonele Cuza Vodă I și Cuza Vodă II din cartierul Burdujeni. În perioada 11 – 15 martie se va ajunge în zona Cuza Vodă II.

”Cetățenii care știu că au probleme de acest gen îi rog să se adreseze la asociațiile de proprietari pentru că doar atunci când aceste asociații înaintează documentația către primărie, se vor putea face lucrările de toaletare și tăiere de arbori, numai în această perioadă când copacii sunt în afara ciclului de vegetație”, a mai spus primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *