Toate drumurile naționale și județene din județ sunt funcționale, se circulă în condiții de iarnă. Pe parcursul nopții s-a intervenit cu peste 110 utilaje de deszăpezire

În această dimineață, potrivit celor transmise de purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Diana Gășpărel, în județul Suceava se circulă, este drept, în condiții de iarnă, pe toate drumurile naționale și județene.

Astfel, pe șoselele aflate în administrarea  Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc a fost asigurată circulația rutieră pe tot parcursul nopții fără evenimente rutiere, blocaje sau derapaje. Carosabil este umed cu porțiuni de zăpadă frământată 0-2 cm, ninge peste tot. Vântul suflă cu 30-40km/h în Pasul Tihuta și pe DN 2E, cu 50-60km/h la Palma. S-a acționat cu 33 utilaje închiriate și 4 utilaje proprii, total 37 utilaje și s-au consumat 283 tone de sare respectiv 42 tone material antiderapant.

De asemenea, pe sectoarele de drum din administrarea Secției Drumuri Naționala Suceava alternează sectoare de drum umed cu porțiuni cu zăpadă frământată sub 1cm. Pe parcursul nopții s-a acționat cu 33 de mașini și utilaje și o autofreză. Nu au fost înregistrate până la acest moment evenimente deosebite.

În ceea ce privește drumurile județene, s-a acționat și se acționează cu un număr de 31 utilaje pe drumurile județene aflate în zona Dărmănești, Costâna, Todirești, Comănești, Pârtești, Arbore, Calafindești, Negostina, Salcea – Aeroport, Salcea – Fântânele – Roșcani, Suceava – Ipotești – Bosanci – Liteni – Dolhasca, Fălticeni – Dolhasca, Probota, Cornu Luncii – Baia, Mălini-Slatina, Bogdănești – Râșca, Forăsti, Vama – Moldovița, Pojorâta – Izvoarele Sucevei, Panaci, Gura Haitii, Rădăuți – Volovăț – Burla, Satu Mare, Gălănești –  Măneuți. Se lucrează la deblocarea drumului DJ 291 A dinspre Frătăuții Vechi cu o Wolla. Carosabilul este acoperit cu zăpadă pe toate drumurile județene și se acționează cu lama și material antiderapant. Mai viscolește în zona Liteni – Lucăcești pe DJ 290C , dar nu sunt probleme, se intervine cu 2 utilaje, pentru lărgire carosabil.

 

 Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *