Tocătură din lemn fără acte, 27 de tone, primul caz descris în județul Suceava, via Râșca spre o fabrică ”secretă” de procesare a biomasei

Joi seară, pe la ora 21.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Fântâna Mare, o autoutilitară cu semiremorcă condusă de un bărbat de 49 de ani din comuna Vadu Moldovei, care transporta tocătura de material lemnos  fără documente legale, motiv pentru care, ansamblul auto a fost condus la sediul Ocolului Silvic Fălticeni.

În cursul zilei de ieri, reprezentații Gărzii Forestiere Suceava au efectuat inventarierea încărcăturii, constatându-se un volum total de 27,59 m.c. biomasă.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății ce deține ansamblul rutier, reprezentată de un bărbat de 48 de ani din comuna Râșca, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a volumului de 27,59 m.c. biomasă, în valoare de 3.028 lei, ce a fost lăsată în custodie administratorului firmei.

Întrebare fără răspuns în comunicatul de presă al IPJ Suceava: Unde trebuia să ajungă biomasa, adică transportul de tocătură din lemn? Reprezentanții Gărzii forestiere au spus că nu știu fiindcă singurul lucru pe care l-au făcut, la solicitarea Poliției, a fost să măsoare cantitatea de biomasă depozitată la OS Fălticeni.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *