Mopan Suceava
Publicitate

Top 7 cele mai bogate tari din lume! Care sunt statele europene care domină clasamentul

Anul 2021, care a fost dominat de pandemia COVID-19, ca si precedentul, a fost unul bun pentru unii locuitori ai planetei. Specialistii economici si financiari au realizat un top in care au fost incluse cele mai bogate tari din lume, impartind PIB-ul la numarul de locuitori.

In mod surprinzator, chiar daca multi ar fi tentati sa creada ca statele cele mai puternice si cele mai influente din lume s-ar afla in acest clasament, tarile fruntase sunt de fapt altele, 6 din tarile aflate in Top 7 fiind situate in Europa.

  1. Danemarca – 67.920 $/locuitor

Danemarca este cunoscuta in lume pentru faptul ca este tara in care populatia este foarte fericita. Acum se poate afla si unul din motivele pentru care oamenii de aici se bucura mai mult de viata decat restul, pe langa calitatea serviciilor publice si anume pentru ca sunt mai bogati. Economia acestei tari este dominata de sectorul serviciilor (80% dintre joburi sunt ocupate in aceasta industrie).

  1. Islanda – 68.849 $/locuitor

O alta tara europeana se afla in acest top si numarul lor nu se opreste aici, dupa cum se poate vedea in continuare. Islanda ocupa locul 113 din punct de vedere al PIB-ului, dar pentru ca are un numar scazut de locuitori, se afla pe locul 6 in topul tarilor bogate. Economia sa are o volatilitate crescuta, conform specialistilor. Aceasta tara mai este cunoscuta si pentru faptul ca nu are armata.

  1. SUA – 69.380 $/locuitor

SUA are una dintre cele mai puternice economii de pe planeta, care este in acelasi timp si una eterogena. Despre ea se poate spune ca exceleaza la tehnologiile moderne, printre care se numara si inteligenta artificiala, avand si resurse naturale importante de petrol, carbune sau sare.

  1. Norvegia – 82.240 $/locuitor

Norvegia, cea mai bogata tara din Scandinavia, este considerata un model de prosperitate, bucurandu-se de un nivel ridicat de satisfactie in randul locuitorilor. Norvegia are o suprafata cu 50% mai mare decat cea a Romaniei si o populatie de 4 ori mai mica. Tara dispune de suprafete mari de paduri si de resurse de titei si gaze.

  1. Elvetia – 93.520 $/locuitor

Nu mai este un secret pentru nimeni ca bancile elvetiene sunt un etalon pentru cele din toata lumea. Elvetienii mai sunt insa cunoscuti in lume si pentru ceasuri, ciocolata sau instrumente muzicale, toate de o calitate ireprosabila. Pe langa toate acestea si sistemul farmaceutic este aici unul de top.

  1. Irlanda – 102.390 $/locuitor

Cea mai mare parte a veniturilor din Irlanda este generata de mutarea sediilor sociale ale multor giganti industriali aici, chiar daca fabricile acestora se afla in alte tari. Motivul acestei mutari este ca impozitul pe profit din Irlanda este de numai 12,5%, printre cele mai mici de pe Glob.

  1. Luxembourg – 131.300 $/locuitor

O alta tara europeana se afla in fruntea clasamentului statelor bogate ale lumii, in functie de PIB-ul pe cap de locuitor, potrivit celor de la Financer.com. Luxembourg se numara printre cele mai mici tari din Europa, alaturi de Vatican, Andorra, Monaco si Liechtenstein, dar este un exemplu de gestionare a banilor, ocupand si in 2021, dar si in 2020 prima pozitie. Aici, rata somajului este mica (in jurul a 5%), iar economia creste in fiecare an. Locuitorii se bucura de un standard de viata ridicat, pentru ca Guvernul investeste constant in educatie, locuinte si in sistemul medical.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *