Topul surselor de infectare cu noul coronavirus, conform analizei DSP: Pe primul loc evenimentele sociale/petreceri private, infectări în familie pe locul doi, urmat de infectarea la locul de muncă

Prefectura Suceava a anunțat că, în urma analizei efectuate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în perioada martie – noiembrie 2020, referitoare la evaluarea mediului de risc privind infecția cu virusul SARS-COV-2, au rezultat următoarele date referitoare la cauzele care au determinat infectările de la nivel județean, după cum urmează:

 1. Evenimente sociale/petreceri private
 2. Familie
 3. Locul de muncă
 4. Cerc de prieteni
 5. Deplasările în concedii
 6. Transportul în comun
 7. Baruri/terase
 8. Piețe
 9. Spații comerciale/supermarket-uri
 10. Centre rezidențiale
 11. Săli de fitness/club sportiv
 12. Revenirea în țară din zone de risc
 13. Biserici/lacașe de cult
 14. Spitale/cabinete medicale/stomatologice

Evoluția cazurilor în județul Suceava din luna martie și până în prezent a fost direct influențată, pe lângă mediul de risc, și de gradul de conștientizare al populației privind respectarea măsurilor impuse de autoritățile centrale și județene.

La nivelul județului Suceava au fost realizate campanii de informare publică în toată această perioadă, activitate ce se va desfășura și în continuare.

Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică apreciază că mediile de risc identificate pot fi diminuate prin campanii susținute de conștientizare a populației pentru respectarea măsurilor impuse de autorități.

Având în vedere datele prezentate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Suceava și de evoluția cazurilor de COVID-19, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan face un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea regulilor, la evitarea zonelor aglomerate și a deplasărilor inutile.  Igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală sunt măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!

Reamintim cetățenilor județului Suceava că toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

Deasemenea Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultata pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului – judetul Suceava.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus…/

Sau pe site-ul

https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

Totodată se reamintește  că  Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

 1. Informaţii Simptome
 2. Informaţii Contact Direct
 3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.