TPL AR PUTEA RĂMÂNE ÎN PROPRIA LOCAȚIE DACĂ PRIMĂRIA SCOATE DIN VISTIERIE 550.000 DE EURO SĂ PLĂTEASCĂ GARAJELE DE PE TRAIAN VUIA FIRMEI TASA

Se știe că una dintre cauzele blocajului în promovarea de achiziționare de către municipalitate a celor câteva zeci de autobuze electrice cu bani europeni este faptul că orașul Suceava nu are un garaj care să le găzduiască. Cel de pe Strada Traian Vuia, unde funcționează societatea de transport public local are doi proprietari: terenul aparține TPL iar platforma betonată și garajele propriuzise, firmei TASA, aparținând omului de afaceri sibian Ilie Cărăbulea.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat ieri într-o conferință de presă că cei din conducerea SC TPL SA, firmă cu unic acționar Consiliul Local al municipiului Suceava au negociat cu reprezentanții TASA și ar fi convenit ca în schimbul activelor mai sus amintite, firma lui Cărăbulea să primească 550.000 de euro.
Ion Lungu a spus că și Primăria a făcut o evaluare independentă, din care a rezultat că activele de pe strada Traian Vuia ar valora 668.877 de euro. Ca atare, susține acest proces de negociere și va propune consiliului local introducerea în bugetul pe anul viitor a sumei necesare pentru această achiziție. El a precizat că doar Primăria poate cumpăra garajele de la TAS A, dacă se dorește accesarea de fonduri europene pentru achiziționarea celor 55 de autobuze electrice mult râvnite, pentru simplul motiv că o primărie nu poate da faliment.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *