Tractoristul care a provocat accidentul de aseară de la Cumpărătura era beat, cu alcoolemie de 0,88 la mie în aerul expirat

Polițiștii au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul de aseară, de  la Cumpărătura, când un autoturism a intrat în coliziune cu un tractor, trei persoane ajungând rănite la spital. Șoferul tractorului era în stare avansată de ebrietate, având o alcoolemie de 0,88 la mie în aerul expirat.

Astfel,  în seara zilei de 26.09.2021, ora 21.10, în timp ce se deplasa pe direcția Fălticeni – Suceava cu autoturismul Dacia, un bărbat de 62 ani, din mun. Suceava, a fost surprins de un tractor agricol nesemnalizat care se afla staționat pe partea carosabilă condus de Ion M. de 66 ani din comuna Moara , pe care nu l-a mai putut evita, intrând în coliziune cu acesta.

Ca urmare a impactului, a rezultat vătămarea a trei persoane, respectiv a unui bărbat de 29 ani, din comuna Șcheia, care se afla pe scara tractorului, precum și a două femei,  de 59 ani resectiv 19 ani, ambele din municipiul Suceava, pasagere în autoturismul Dacia.

Ambii conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest la fața locului, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul autoturismului și pozitiv, respectiv 0.88mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul tractorului agricol.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”, urmând ca, rezultat al cercetărilor efectuate, să fie extinsă sau schimbată încadrarea juridică a faptelor cu privire la noile aspecte.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *