Trafic de coșmar aseară, prin Pasul Tihuța. Drumarii au rămas fără sare iar șoseaua s-a transformat într-un adevărat patinoar

”Știrile Pro tv” au prezentat în  această dimineață imagini din Pasul Tihuța de pe DN 17, care face legătura între Suceava și Ardeal, la intrarea din județul nostru în județul Bistrița Năsăud. Fiindcă pe tot parcursul zilei de ieri a nins necontenit iar vântul a viscolit zăpada, drumarii au intervenit cu utilaje de deszăpezire. Doar că, susțin șoferii, mai mult au încurcat decât au descurcat. Trecând cu lamele pe șosea au eliminat zăpada însă au scos la iveală stratul de gheață de dedesubt pe care nu l-au putut îndepărta fiindcă au rămas fără material antiderapant.

Din această cauză, mai multe mașini au fost blocate, printre care și un tir din Suceava, care n-a mai putut înainta fiindcă avea în față un autoturism blocat în mijlocul drumului. Din spate a venit un alt autoturism care a reușit să oprească la doar un metru de autocamion. A patra mașină tot din județul Suceava nu a mai putut evita însă  impactul, a lovit  mașina de dinainte și a ajuns în șanțul șoselei, izbindu-se de parapeți.

Supărați, șoferii care au avut de suferit din cauza faptului că firmele angajate de Drumurile Naționale au venit ”la război fără pușcă”, adică fără sarea necesară pentru a topi stratul de gheață au anunțat că vor acționa în judecată pentru recuperarea daunelor Compania Națională de Drumuri.

Interesant este că Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași tocmai anunțase pe pagina proprie de facebook  acum câteva zile că dispune de stocuri suficiente de material antiderapant.

foto: stirileprotv.ro

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *