Trafic feroviar blocat între Moldova și Ardeal. Pasagerii din trenuri sunt transportați cu autobuzele între Năsăud și Vatra Dornei

Ninsorile abundente din noaptea trecută au dus la căderi de arbori peste calea ferată, distrugând linia electrică de contact, între Năsăud și Vatra Dornei, pe raza județului Bistrița Năsăud.

Astfel că toate trenurile care fac legătura între Moldova și Ardeal nu mai pot să își continue cursele obișnuite în cursul acestei zile, până la remedierea avariilor. În acest fel, trenurile dinspre județele Moldovei vor circula doar până la Vatra Dornei iar cele din vestul țării către est, se vor opri în gara Năsăud, din județul vecin. Pasagerii vor fi transbordați în autobuze care vor efectua curse între Vatra Dornei și Năsăud.

Timpul de așteptare în gări până la venirea autobuzelor este de minim două ore, pasagerii putând aștepta în trenuri venirea acestora. De exemplu, pasagerilor din trenul accelerat Cluj – Galați, care a ajuns în Năsăud înainte de ora 12.00, li s-a comunicat că vor trebui să aștepte cel puțin până la ora 14.00, când un mijloc de transport auto îi va prelua și îi va trece munții, până la Vatra Dornei.

CFR a anunțat că avaria va fi remediată până diseară, fără a fi precizată o oră anume. 

Angajații CFR le-au oferit pasagerilor care așteaptă în trenuri  ceai cald și napolitane.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.