Trafic ilegal de cherestea pe ruta Bogdănești Suceava – Aurel Vlaicu Constanța. Peste 50 de metri cubi confiscați. Același aviz de însoțire a fost folosit repetat

În dimineața zilei de duminică, 17 februarie, pe la ora 03.45, polițiștii de la Vadu Moldovei au oprit în trafic pentru control un TIR cu remorcă, condus de un șofer de 50 ani, din municipiul Fălticeni care era încărcat cu cherestea rășinoase. Volumul total de cherestea era de  51,97 metri cubi, conform avizului de însoțire emis la 14.02.2019, cu punctul de încărcare indicat la o întreprindere individuală din Bogdănești  și destinatar o firmă din localitatea Aurel Vlaicu, județul Constanța.

Întrucât existau indicii cu privire la existența unui transport repetat folosind același aviz, TIR-ul a fost condus și predat în custodia Ocolului Silvic Rîșca. 

În urma verificărilor efectuate, după ce au fost vizualizate înregistrările camerelor video existente pe traseul Bogdănești – Moțca, s-a constatat că ansamblul rutier a efectuat la 14.02.2019, respectiv 17.02.2019, transporturi pe baza aceluiași aviz.

S-a procedat la conducerea ansamblului rutier la depozitul Sevastianu, de pe raza Ocolului Silvic Rîșca unde s-a efectuat descărcarea și  inventarierea transportului nelegal de cherestea rășinoase.

Polițiștii au dispus sancționarea contravențională cu amendă în sumă de 10.000 lei și confiscarea celor peste 51 de metri cubi  cherestea rășinoase în valoare de 32.900 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *